Sport

kup sv. jurja

Jurjevići pobjednici varoškog turnira u Rašteviću

Jurjevići pobjednici varoškog turnira u Rašteviću
Marko Ledenko - Mane

Mjesni odbor Raštević i malonogometni klub Raštević uz veliku pomoć mještana, sponzora i Grada Benkovca, organizirali su u nedjelju sedmi po redu tradicionalni varoški turnir pod nazivom Kup sv. Jurja.

Turnir je organiziran povodom fešte i nebeskog zaštitnika Raštevića sv. Jure. Na turniru je sudjelovalo osam ekipa s nazivom svog prezimena: Čirjaci, Tadići, Jurjevići, Brkljače (Krš), Banovići, Brkljače (centar), Tepše i Klarice.

Prije početka turnira u crkvi sv. Jurja održana je sv. misa , položeni su vijenci na spomenik svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Raštevića. Vijence su položili gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić, predstavnici Mjesnog odbora Raštević, braniteljske i civilne Udruge iz Domovinskog rata, predstavnici policijske postaje Benkovac i predstavnici hrvatske vojske.

Sve ekipe su iskazale veliku želju da osvoje ovaj prestižni varoški turnir i to su pokazale na terenu tijekom cijelog dana. Prije finala odigrane su dvije revijalne utakmice, gdje su se međusobno sastale dvije ekipe tića iz Raštevića te veterani Raštevića i Raštevićki zetovi.

Na poluvremenu finalne utakmice bilo je potezanje konopa između domaćih muških i ženskih ekipa Vrpljani i Centar Draga. Vrpljani su bili pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji. Organizirana je i bogata tombola s vrijednim nagradama. Nastupila je pjevačka skupina Vukšićki bećari koji su pjesmom oduševili sve nazočne.

U velikom finalu sastale su se Jurjevići i Brkljače. Jurjevići su imali veliki motiv jer su prošle godine izgubili u finalu od starih rivala Brkljača na šesterce. U početku utakmice igralo se previše oprezno, s ispitivanjem snaga i taktike protivnika. Jurjevići su u nastavku poluvremena krenuli žestoko i stvarali su mnogo izglednih prilika.

Udarni tandem Marino i Jurica Jurjević pravili su pravu pomutnju u redovima Brkljača. Takva odlična igra urodila je plodom i Jurjevići su preko svog najboljeg igrača Jurice Jurjevića poveli 2:0 i s takvim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Brkljače su krenule žestoko u namjeri da što prije poravnaju rezultat ali naišli su na žestokog i razigranog protivnika. Brkljače su do kraja utakmice pokašavali svim silama poravnati rezultat ali iz jednog brzog kontranapada Marko Jurjević postigao je pogodak za konačnu i zaluženu pobjedu Jurjevića 3:0. Prijelazni pehar pobjedničkoj ekipi Jurjevića uručio je gradonačelnik Grada Tomislav Bulić.

Nakon uručenja prijelaznog pehara nastalo je neopisivo slavlje igrača i navijača Jurjevića jer su konačno po prvi put osvojili ovaj prestižni varoški turnir. Turnir je trajao cijeli dan i organizator je priredio bogatu ponudu jela i pića. Nakon proglašenja pobjednika nastavljena je velika fešta uz pjesmu i veselje.

- Sedmu godinu za redom organiziramo ovaj tradicionalni varoški turnir koji postaje prepoznatljiv u cijeloj benkovačkoj okolici i našoj županiji. Odazvalo se cijelo selo, stigli su svi Raštevićani koji žive diljem Hrvatske, van granica naše Domovine i žitelji iz cijele naše županije. Ove godine išli smo korak više i napravili smo u kratkom roku tribine da naše igralište dobije još ljepšu sliku. Veliko hvala od srca svim mještanima koji su se odazvali s novčanim prilozima, sponzorima, Gradu Benkovcu jer su svi pridonijeli da možemo organizirati ovakvu feštu za pamćenje, rekao je Dinko Čirjak, predsjednik malonogometnog kluba Raštević.


Reci što misliš!