Sport

Tenis

ATP Monte Carlo: Novak Đoković jedva slomio Bornu Ćorića

ATP Monte Carlo: Novak Đoković jedva slomio Bornu Ćorića
Sanjin Strukic/PIXSELL

Nekadašnji svjetski broj 1 Srbin Novak Đoković trebao je čak deset meč-lopti kako bi slomio otpor žilavog Borne Ćorića i sa 7-6 (2), 7-5 svladao hrvatskog Davis Cup reprezentativca u meču 2. kola ATP turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu.

Početak meča prošao je u Ćorićevom traženju taktike kojom bi se mogao suprotstaviti dvostrukom pobjedniku Monte Carla, u kojem je 21-godišnji Zagrepčanin napravio previše pogrešaka i dopustio Đokoviću da uz 'break' prednosti povede sa 4-1.

Međutim, tada je promašaje zamijenio preciznim udarcima na koje je Đoković sve rjeđe pronalazio odgovore, a rezultat je bio Ćorićev povratak u set.

U sedmom gemu je slomio Đokovićev servis, a to isto mogao ponoviti i u 11. gemu. Došao je Ćorić do 15-40, preciznim bekhendom izbacio Đokovića iz terena i ostalo mu je samo pogoditi jednostavnu forhend paralelu. No, Borna je promašio i prebacio cijeli teren, a Đoković takav dar iskoristio za povratak. Naš je tenisač loše odigrao 'tie-break' nastavljajući darivati suparnika promašajima pa je nakon 64 minute prvi set otišao na Đokovićevu stranu.

I drugi set je loše počeo za Ćorića. Odmah je izgubio servis, već u sljedćem gemu vratio zaostatak, ali u trećem gemu propustio 40-0. S pet uzastopnih poena Đoković je stigao do novog 'breaka'.

Iako je u devetom gemu Đoković stigao na prag pobjede i imao dvije meč-lopte (15-40), Borna Ćorić je još jednom pokazao ogromnu borbenost te nanizao četiri poena za nastavak dvoboja. U desetom gemu srbijanski tenisač je imao 40-0, ali je propustio nove tri meč-lopte i dopustio Ćoriću da dođe do prilike za 'break'. No, tada je Đoković pokazao i svoje drugo lice pogodivši neobranjiv servis.

No, nakon više od 11 minuta igre u gemu i još četiri Đokovićeve prednosti koje je uspio neutralizirati, 21-godišnji Zagrepčanin iskoristio je drugu 'break-loptu' u gemu i došao do izjednačenja na 5-5.

Takav rasplet nije Đokovića izbacio iz takta. Nastavio je igrati u istom ritmu i strpljivom taktikom, čekajući Ćorićeve pogreške, došao do četvrtog 'breaka' u meču. Nakon dva sata i 16 minuta borbe te devet propuštenih meč-lopti, Novak Đoković je iskoristio desetu priliku za završetak meča i prolaz u osminu finala, gdje ga čeka Austrijanac Dominic Thiem. 

ATP Monte Carlo - 2. kolo

Novak Đoković (Srb/9) - BORNA ĆORIĆ (HRV) 7-6 (2), 7-5

Karen Hačanov (Rus) - Gilles Simon (Fra) 6-2, 6-2

Philipp Kohlschreiber (Njem) - Albert Ramos-Vinolas (Špa/15) 6-4, 6-2

Roberto Bautista Agut (Špa/11) - Feliciano Lopez (Špa) 6-3, 7-6 (5)

Jan-Lennard Struff (Njem) - Fabio Fognini (Ita) 6-4, 6-2

Kei Nishikori (Jap) - Daniil Medvjedev (Rus) 7-5, 6-2


Reci što misliš!