Sport

košarka, euroliga

Žalgiris iznenadio Olympiacos, pobjeda Fenera

Žalgiris iznenadio Olympiacos, pobjeda Fenera
Euroleague

Košarkaši Žalgirisa priredili su iznenađenje pobijedivši u prvom susretu četvrtfinala Eurolige u Pireju Olympiacos nakon produžetaka 87-78 i u seriji na tri pobjede poveli su s 1-0. Pobjedu je ostvario i Fenerbahčea koji je porazio Baskoniju 82-73

Žalgiris je odigrao odličnu utakmicu u Grčkoj i posve zasluženo je stigao do pobjede. Gosti su i u regularnom dijelu bili bliži pobjedi, ali je Vassilis Spanoulis tricom izjednačio na 72-72 i odveo susret u produžetak. Dodatni period Žalgiris je dobio 15-6. Druga utakmica je 20. travnja ponovo u Pireju.

Najefikasniji igrači u gostujućim redovima bili su Brandon Davies s 21 košem i osam skokova, te Kevin Pangos s 20 koševa i šest asistencija. Kod Olympiacosa najefikasniji su bili Spanoulis s 25 i Georgios Printezis s 12 koševa.

Fener je pobijedio Baskoniju 82-73 i u seriji na tri pobjede vodi 1-0, a druga utakmica je za dva dana ponovo u Istanbulu.

Domaćin je nakon prve četvrtine imao 10 koševa razlike (21-11), a na poluvremenu je ta prednosti iznosila 17 koševa (42-26). U nastavku susreta Fenerbahče je rutinski obranio prednost.

Turski sastav su do pobjede predvodili Brad Wanamaker sa 16 koševa, dok su James Nunnally i Jan Vesely dodali po 13 koševa. Kod Baskonije najefikasniji su bili Tornike Shengelia sa 16 i Rodrigue Beabois s 13 koševa.


Reci što misliš!