Sport

Nogomet, HT Prva HNL

Kopić: Hajduk u derbiju neće kalkulirati

Kopić: Hajduk u derbiju neće kalkulirati
Davor Javorovic/PIXSELL

Trener splitskog Hajduka Željko Kopić u petak je najavio kako njegova momčad u derbiju protiv Dinama na Poljudu u nedjelju neće kalkulirati i učinit će sve da ostvari pobjedu

"Mi nećemo kalkulirati i bez obzira na bodovno stanje uoči te utakmice napravit ćemo sve kako bi pobijedili", rekao je Kopić na konferenciji za novinare.

Istaknuo je kako raste forma njegove momčadi.

"Izgledamo sve bolje i mislim kako imamo sve preduvjete da u nedjelju na Poljudu odigramo kvalitetnu utakmicu", poručio je.

Otkrio je kako Hajduk na treninzima vježba presing na loptu i na protivničku zadnju liniju, te brzu tranziciju i ostvarivanje posjeda kroz pozicijsku igru.

"Vjerujem kako ćemo to pokazati i u derbiju protiv Dinama", dodao je Kopić.

On je također kazao kako će ogled protiv Dinama biti "velika utakmica" u kojoj Hajduk igra pred svojom publikom u fantastičnoj atmosferi na Poljudu, ali kako je njemu kao treneru i svaka druga utakmica Hajduka iznimno bitna.

Na upit je li Hajduk u nedjeljnom derbiju protiv Dinama favorit, Kopić je kazao kako je njegova momčad trenutno psihološki, kondicijski i taktički u dobrom stanju, ali derbiji uvijek donose specifičnosti pa je teško bilo koga staviti u ulogu favorita.

"Na nama je da dobru energiju unutar ekipe, povezanost igrača kao homogene skupine kroz ispunjenje zahtjeva koje postavljamo igračima pretvorimo u igru na najvišoj mogućoj razini", rekao je.

Na novinarsko podsjećanje kako je nekoliko derbija Hajduk protiv Dinama na Poljudu izgubio primajući golove u zadnjim minutama utakmice, Kopić je kazao kako će u nedjeljnom srazu biti važna koncentracija tijekom cijele utakmice jer derbije često odlučuju detalji te je iznimno važna mentalna stabilnost igrača.

Naglasio je kako ima visoko mišljenje o treneru 'modrih' Nikoli Jurčeviću, te istaknuo kvalitetu El Arabi Hilal Soudanija.

"Na nama je da individualnom i momčadskom igrom napravimo sve kako bismo onemogućili Soudanija i Dinamo da nas dovedu u bilo koji oblik problema", kazao je Kopić. 

Dinamo vodi na ljestvici s pet bodova više od Hajduka, a utakmica je na rasporedu u nedjelju, 22. travnja u 17:00 sati.


Reci što misliš!