Sport

u 21 sat

Večeras kod Gradskih vrata u Foši starta utrka "Zadar Night Run"

Večeras kod Gradskih vrata u Foši starta utrka

U subotu, 21. travnja s početkom u 21 sat, kod Gradskih vrata u Foši, startat će najspektakularnija utrka s mirisom mora i povijesti, utrka Sport & Moda Zadar Night Run.

Već četvrtu godinu za redom održava se Zadar Night Run, utrka za trkače rekreativce i natjecatelje.

Zbog velikog interesa trkača iz Hrvatske, ali i cijeloga svijeta, organizatori Triatlon klub Zadar i Škola trčanja Zadar u suradnji s tvrtkom Sport&Moda, ove  godine očekuju do 1.500 sudionika.

Naime, dok je prve godine sudjelovalo tristotinjak trkača, idućih godina se broj utrostručio i interes za sudjelovanje u ovoj utrci odavno je prešao granice Zadarske županije, a sada i Hrvatske. Jasno je da je ova utka neminovno važna i za predsezonski turizam našeg grada. To je potpuno razumljivo, jer vizure povijesne gradske jezgre kako danju, tako i noću, jednostavno oduzimaju dah, pa tko ne bi želio protrčati kroz povijest?

Tvrtka Sport i Moda, kao glavni sponzor, prepoznala  je vrijednost ovog projekta i time dodatno pojačala dugogodišnju suradnju sa Triatlon klubom Zadar i Školom trčanja s kojima već duži niz godina doprinosi zajedničkom cilju jačanja sportskog života i druženja građana i turista u našem gradu.

Start i cilj sportsko-rekreativnog događaja bit će na renesansnim Kopnenim vratima u slikovitoj luci Foša. Svaki trkač prilikom prijave može odlučiti o dužini utrke i izabrati između 2.5 km (1 krug); 5 km (2 kruga) i 10 km (4 kruga) koje treba istrčati u roku 75 minuta. 

Od svake startnine donira se 10 kuna Zakladi Ana Rukavina koja radi na proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Svima koji prođu kroz cilj dodijelit će se medalja te pokloni sponzora.

Najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji očekuju poklon bonovi Sport&Moda, poklon paket L'Occcitane kao i ostale nagrade sponzora. Svi sudionici sudjeluju u tomboli  sa vrijednim nagradama Saucony.


Reci što misliš!