Sport

double-double učinak Planinića

Zadar protiv Kaštela prebacio stotku za 22. pobjedu sezone

Zadar protiv Kaštela prebacio stotku za 22. pobjedu sezone
Mate Krezić

U sklopu 25. kola HT Premijer košarkaške lige, košarkaši Zadra ugostili su danas u svojoj dvorani momčad Ribole Kaštela. Zadrani su protiv jedne od najslabijih momčadi lige očekivano upisali visoku pobjedu rezultatom 105-56.

Uprava kluba odlučila je na posljednjoj domaćoj utakmici prije doigravanja počastiti gledatelje slobodnim ulazom, međutim vani gotovo pravo ljetno vrijeme i ne baš atraktivan suparnik, rezultirao je brojkom od nekih petstotinjak najvjernijh gledatelja u dvorani.

Tornado standardno dobar i bučan.

Pitanje pobjednika, ako je ono ikad i bilo upitno, domaća momčad riješila je već u prvom poluvremenu. Vuković (11 koševa), Špralja (9 koševa) i Ivanov (7 koševa) bili su pucački najraspoloženiji u redovima domaćeg sastava, koji je nakon prvih dvadeset minuta igre držao prednost od 23 koša viška, 48-25.

U redovima Ribole, bivši igrač Zadra Ante Đugum (10 koševa) jedini je koliko toliko stvarao probleme zadarskoj obrani. 

Povratkom momčadi s velikog odmora nastavilo se igrati poprilično opušteno, pomalo i u revijalnom tonu gdje je domaći strateg iskoristio priliku da iskuša razne kombinacije i postavke koje će mu biti od koristi u doigravanju. 

Nakon kraja treće četvrtine utakmice, vodstvo Zadra iznosilo je 36 koševa viška (79-43), a ta je prednost do kraja utakmice narasla na ogromnih 49 koševa viška i konačan rezultat utakmice, 105-56 za domaću momčad. 

Mislav Brzoja s 24 koša predvodio je listu najboljih strijelaca kod domaće momčadi. Domagoj Vuković ubacio je 20, a valja istaknuti i odličan učinak mladog Jure Planinića, koji je za provedenih dvadeset minuta na parketu uhvatio double-double učinak od 11 koševa i 10 skokova. 

U igru kod Zadrana jedino nije ulazio Filip Kraljević. Dino Šipić u redovima Kaštela ubacio je najviše 20 koševa, Ante Đugum zaustavio se na učinku iz prvog poluvremena. 

KK Zadar - KK Ribola Kaštela 105-56 (20-11, 28-14, 31-18, 26-13)

Zadar - Dvorana Krešimir Ćosić, gledatelja: 444

KK Zadar: Vladović 3, Špralja 9, Ivanov 7, Božić 6, Gray 6, Krajina 10, Vuković 20, Kraljević, Brzoja 24, Bašić 6, Jelenković 3, Planinić 11

KK Ribola Kaštela: Šipić 20, Đugum 10, Došen 7, Kljajić 12, Rašetina 2, Roso 2, Đirlić 3


Reci što misliš!

  Vezane vijesti