Sport

Nogomet, Premiership

'Petica' Manchester Cityja

'Petica' Manchester Cityja
premierleague

U susretu 35. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je pobijedio Swanse City s 5-0 i sada ima čak 16 bodova više od Manchester Uniteda

'Građani' su bez stresa odradili dvoboj protiv velškog sastava, a strijelci su bili David Silva (12), Raheem Sterling (16), Kevin de Bruyne (54), Bernardo Silva (64) i Gabriel Jesus (88).

U ranije odigranom susretu Arsenal je pobijedio West Ham 4-1 postigavši tri gola u zadnjih osam minuta utakmice.

"Topnici" su poveli u 51. minuti golom Nacha Monreala, a West Ham je izjednačio u 64. minuti preko Marka Arnautovića. Bio je to njegov deseti gol u zadnjih 16 nastupa, a dodao je i četiri asistencije. 

Gosti su se odlično držali do same završnice kada je mladi Irac Declan Rice u 82. minuti načinio veliku pogrešku poklonivši pogodak Arsenalu. Aaron Ramsey je ubacio, a 19-godišnji Rice umjesto da glavom ispuca loptu, se neobjašnjivo sagnuo i propustio loptu koja je ušla u gol. Nakon primljenog gola igra 'Čekićara' se raspala i Alexandre Lacazette je golovima u 85. i 89. minuti donio Arsenalu uvjerljivu pobjedu.

U drugom susretu dana Stoke City i Burnley su odigrali 1-1 i Stoke City je nakon ove utakmice jednom nogom u drugoj ligi. Domaćinu su trebala tri boda kako bi ostao u igri za prvoligaški spas, no ipak nije uspio. Stoke je poveo u 11. minuti Badoua N'Diayea, a izjednačio je Ashley Barnes u 62. minuti.

Na ljestvici vodi Manchester City s 90 bodova, Manchester United je drugi sa 74 bodova, a treće mjesto drži Liverpool sa 71 bodom.


Reci što misliš!