Sport

judo

Po jedno zlato i srebro te dvije bronce za Judo klub Zadar s Prvenstva Hrvatske!

Po jedno zlato i srebro te dvije bronce za Judo klub Zadar s Prvenstva Hrvatske!

U Zagrebu je održano prvenstvo Hrvatske za juniore (U21), kao i za judaše i judašice do 14 godina. Dvorana u Podsusedu ugostila je 430 judaša i judašica iz cijele Hrvatske

Članovi Judo kluba Zadar, predvođeni trenerima Antom i Juricom Zankijem, nastupali su u obje uzrasne kategorije te ostvarili odličan rezultat osvojivši  jednu zlatnu, jednu srebrenu i dvije brončane medalje čime su zauzeli visoko peto mjesto u ukupnom poretku klubova, dok su u uzrastu dječaka zauzeli odlično treće mjesto u ekipnom poretku.

U konkurenciji juniorki Nina Katuša je u kategoriji do 52 kilograma s dvije pobjede i jednim porazom osvojila treće mjesto. U konkurenciji juniora do 100 kilograma natjecao se Stipe Šestan, koji je s dva poraza zauzeo peto mjesto.

U konkurenciji dječaka i djevojčica, Donat Martinović je odličnim borbama prošao u finale te pobjedom u finalu postao prvak Hrvatske. S tri pobjede i jednim porazom u finalu, Josip Klarin je osvojio srebrnu medalju i postao viceprvak Hrvatske dok je Mateo Blaslov nakon pet borbi osvojio brončano odličje. 

U ovom uzrastu još su se natjecali i Donatella Bajlo (5. mjesto) i Fabijan Dražić (7. mjesto)


Reci što misliš!