Sport

mučki napad

Hajduk osudio napad na njihove igrače u kojem je ozljeđen Marko Futacs

Nogometni klub Hajduk oštro je osudio napad na svoje nogometaše u središtu Splita izvijestivši kako je tom prigodom ozlijeđen mađarski napadač Marko Futacs, te je pozvao nadležna tijela da brzo utvrde okolnosti ovog događaja.

"HNK Hajduk oštro osuđuje napad na svoje nogometaše koji se dogodio danas u ranijim poslijepodnevnim satima u središtu Splita, a u kojem je ozlijeđen naš napadač Marko Futacs," navodi se na Hajdukovoj Facebook stranici.

Kako se navodi, Hajduk od nadležnih tijela očekuje da brzo utvrde okolnosti ovog ružnog događaja, a klub će poduzeti sve mjere kako bi zaštitio svoje igrače.

"Ponovit ćemo i u ovoj prigodi kako se nikakav oblik nasilja ne smije tolerirati," poručili su iz Hajduka.

Splitska policija je izvijestila kako provjerava informacije iz lokalnih medija po kojima je u ponedjeljak poslijepodne u središtu Splita napadnuta skupina nogometaša Hajduka dok su se šetali, a tom je prilikom igrač Marko Futacs, po medijskim navodima, "udaren nogom u glavu".

"Trenutačno provjeravamo informacije koje su se pojavile u medijima", rekli su za Hinu u splitskoj policiji.

Po navodima "Slobodne Dalmacije", uz Futacsa su bili nogometaši Hajduka Hamza Barry, Savvas Gentsoglou, Hysen Memolla i Ahmad Said, koji su se šetali Cankarjevom poljanom u blizini Kluba navijača Torcide.

"U tom trenutku, neslužbeno se doznaje, iz prostorija Kluba navijača izletjelo je nekoliko osoba i verbalno napalo Saida, vrijeđajući ga zbog lošijih partija u posljednje vrijeme", navodi "Slobodna Dalmacija" i dodaje kako su mu suigrači odmah priskočili u pomoć i pokušali smiriti situaciju, a u naguravanju jedan od navijača udario je Mađara nogom u glavu.

"Od udarca su mu pukle naočale te ima modricu ispod oka", piše "Slobodna Dalmacija".


Reci što misliš!