Sport

Košarka, NBA liga

Uvjerljive pobjede Rocketsa i Jazza za vodstva od 3-1

Uvjerljive pobjede Rocketsa i Jazza za vodstva od 3-1
Twitter / @HoustonRockets

Košarkaši Houston Rocketsa i Utah Jazza poveli su sa po 3-1 u pobjedama protiv Minnesota Timberwolvesa, odnosno Oklahoma City Thundera u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige te ih još po samo jedan uspjeh dijeli od prolaska dalje i međusobnog obračuna u drugom krugu

Houston je u četvrtoj utakmici kao gost svladao Minnesotu sa 119-100, dok je Utah na domaćem parketu nadigrao Oklahoma City sa 113-96.

Prvi nositelji Zapada, ali i čitave lige Rocketsi do pobjede u Minneapolisu stigli su zahvaljujući fantastičnom napadačkom učinku u trećoj četvrtini tijekom koje su ubacili čak 50 poena, od toga njihov najbolji igrač James Harden 22, dok su u isto vrijeme primili tek 20 koševa.

Na poluvremenu je bilo samo 50-49 za Houston, no iznenadna napadačka eksplozija u nastavku odvela ga je do najveće prednosti od čak 35 razlike.

Harden je utakmicu okončao s 36 ubačaja, Chris Paul je dodao 25, dok je Clint Capela uz 14 pogodaka imao i 17 skokova. U sastavu Minnesote najučinkovitiji je bio Karl-Anthony Towns s 22 koša i 15 skokova.

Peta utakmica ovih suparnika igrat će se u srijedu u Houstonu.

Utah je do treće uzastopne pobjede protiv Oklahoma Cityja stigao ponajviše zahvaljujući sjajnom "rookieju" Donovanu Mitchellu. Mladi je branič Jazza predvodio strijelce svoje momčadi s 33 poena, Joe Ingles je dodao 20, a Rudy Gobert 16 uz 10 skokova. Kod Thundera igrala su praktički samo dvojica, Paul George, koji se zaustavio na 32 ubačaja, te Russell Westbrook s 23 pogotka i 14 skokova.

I Thunder i Jazz će svoju petu utakmicu igrati u srijedu. 


Reci što misliš!