Sport

Košarka, NBA liga

Cleveland, Toronto i Utah u vodstvu, Houston u drugom krugu

Cleveland, Toronto i Utah u vodstvu, Houston u drugom krugu
Cleveland Cavaliers

Cleveland Cavaliers su sinoć poveli s 3-2 u seriji na četiri pobjede nakon što su, zahvaljujući trici Jamesa LeBrona na samom kraju, u petoj utakmici doigravanja Istočne konferencije s 98-95 svladali Indiana Pacerse Bojana Bogdanovića, dok su na Zapadu Houston Rockets ostvarili plasman u drugi krug doigravanja pobjedom od 122-104 nad Milwaukee Bucksima

James je utakmicu završio s 44 koša, 10 skokova i osam asistencija. Kyle Korver je dodao 19 koševa, od čega pet trica, a Kevin Love 11 koševa i 10 skokova. 

Cleveland se može plasirati u drugi krug doigravanja Istočne konferencije ako pobijedi u šestoj utakmici koja se igra u petak u Indianapolisu.

Domantas Sabonis je predvodio Pacerse s 22 koša, dok je Victor Oladipo ubacio 12 uz isto toliko skokova. Bogdanović je odigrao 33 minute i zabio je 11 koševa sa šutom iz igre 4/9, a trice 3/5. Tome je pridodao jedan skok, tri asistencije i jednu ukradenu loptu. 

Cleveland je nadigrao Indianu 32-17 u trećoj četvrtini, nadoknadivši zaostatak od sedam koševa s poluvremena što mu je donijelo vodstvo od  81-73. 

Pacersi su zahvaljujući seriji od 6-0 izjednačili na 95-95 33.6 sekundi prije kraja. James je izgubio loptu 26.3 sekundi do kraja, ali se onda iskupio blokiravši šut Oladipa tri sekunde do kraja i pogodivši tricu koja je Cavsima osigurala pobjedu.

Houston Rockets su se plasirali u polufinale doigravanja Zapadne konferencije s rezultatom 4-1 u seriji nakon što su sinoć pobijedili u petoj utakmici Milwaukee Buckse sa 122-104. James Harden i Clint Capela su upisali double-double. Harden je zabio 15 od svojih 24 koša u trećoj četvrtini, a tomu je dodao i 12 asistencija. Capela je ubacio 26 koševa uz 15 skokova. 

Rocketsi u drugom krugu doigravanja Zapada čekaju boljeg iz ogleda između Oklahoma Cityja i Utaha. 

Vjerojatno ključni trenutak utakmice zbio se u četvrtoj minuti treće četvrtine kada je Trevor Ariza zabio tricu. Rocketsi tada prvi put imaju dvoznamenkastu prednost na utakmici koju je gube do kraja.

Timberwolvese je predvodio Karl-Anthony Towns s 23 koša i 14 skokova. 

Oklahoma City Thunder su ostali u igri na Zapadu, smanjili su na 3-2 u seriji na četiri pobjede nakon što su sinoć u petoj utakmici sa 107-99 kod kuće pobijedili Utah Jazz.  

Russell Westbrook je zabio 45 koševa uz 15 skokova i sedam asistencija za pobjedu svoje momčadi koja je uspjela nadoknaditi zaostatak od čak 25 koševa iz treće četvrtine. Paul George je dodao 34 koša i osam skokova. Westbrook je u drugom poluvremenu zabio 33 koša, a George 21. 

Thunder je gubio s 25 koševa osam i pol minuta prije kraja treće četvrtine prije nego je ušao u seriju od 32-7 zahvaljujući kojoj je izjednačio na 78-78 na početku zadnjeg dijela utakmice. Oklahoma City je nakon toga potpuno kontrolirala zadnju četvrtinu.

Jae Crowder je pogodio šest trica za ukupni učinak od 27 koševa čemu je dodao i osam skokova za Jazz. Donovan Mitchell je ubacio 23 koša, a Joe Ingles.

Šesta se utakmica igra u petak u Salt Lake Cityju.

Nakon sinoćnje pobjede od 108-98 nad Washington Wizardsima Toronto Raptors su poveli s 3-2 u seriji, a najzaslužniji za to je bio DeMar DeRozan koji je utakmicu završio s 32 poena. 

Šesta utakmica se igra u petak u Washingtonu. 

Kod Washingtona najbolji je bio John Wall s 26 koševa, devet skokova i isto toliko asistencija. Bradley Beal je dodao 20 koševa, ali je zabio samo tri u ključnoj zadnjoj četvrtini.


Reci što misliš!