Sport

Košarka, HT Premijer liga

Košarkaška fešta u Sinju pripala Zadru

Košarkaška fešta u Sinju pripala Zadru

U posljednjem, 26. kolu košarkaške HT Premijer lige, košarkaški Zadra gostovali su u Sinju kod Alkara. U pravoj svečarskoj atmosferi dvaju velikih prijatelja, gosti iz Zadra naučili su na pogrešci iz prošle sezone i ovoga puta bez većih problema upisali pobjedu rezultatom 103-81

Svi preduvjeti za pravu košarkašku feštu bili su ispunjeni. 

Raspjevani Maligani i Tornado na istoj tribini, domaćin koji je nakon duge i naporne sezone izborio opstanak prije posljednjeg kola, raspoloženi možemo reći i nepobjedivi gosti iz Zadra, koje je samo teorija mogla dovesti na prvo mjesto prije doigravanja. 

Takva opuštena atmosfera pozitivno je djelovala na igrače obje momčadi, gdje je svaki igrač u skladu svojih mogućnosti i bez obzira na boju dresa koji nosi, pružio svoj maksimum. Razlika u kvaliteti ipak je bila očita, stoga su igrači Zadra već do kraja prvog poluvremena kreirali prednost od 19 koševa viška, 57-38. 

Nakon prvih deset minuta utakmice, zadarska prednost iznosila je 31-16. Steve Gray i Domagoj Vuković ubacili su dvije trećine gostujućih koševa u tom periodu igre, a najveća prednost Zadrana od 24 koša viška, zabilježena je krajem 17. minute utakmice, 49-25.

Gray i Vuković nisu se u drugoj dionici susreta upisivali u rubriku strijelaca ali zato su njihovu zadaću uspješno preuzeli Božić, Kraljević i Brzoja. 

Treća četvrtina utakmice rezultatski nije ponudila neka veća uzbuđenja. Raspjevani navijači jedne i druge momčadi davali su si oduška na tribini dok su njihovi ljubimci miroljubivo treću dionicu utakmice zaključili minimalnom prednošću Alkara, 23-22. 

Puno veće probleme domaća je momčad stvorila Zadranima ulaskom u posljednju dionicu. Serijom 16-4, Alkar se nakon zaostatka 61-79 na kraju treće četvrtine, pet minuta prije kraja utakmice približio na samo minus šest, 77-83.

Trener Zadrana Aramis Naglić minutom odmora morao je upozoriti svoje igrače na ozbiljnost situacije, nakon čega je zadarska momčad ponovo preuzela igru u svoje ruke. Odgovornost je preuzeo sjajni Amerikanac u redovima Zadrana Steven Gray, a ruku pomoći dao mu je raspoloženi Luka Božić, što je za ambicije domaće momčadi u ovom susretu bilo ipak previše.

Zadar se odlijepio i na kraju upisao pobjedu rezultatom 103-81. Jedna i druga momčad velikim su pljeskom gledatelja u dvorani ispraćene s terena, a mi možemo zadovoljno ustvrditi da je za sve ljubitelje košarke u Sinju ovo bila još jedna prava košarkaška fešta. Čestitamo.

Zadrane je do 23. pobjede u prvenstvu s 27 koševa predvodio Steven Gray. Luka Božić ubacio je 20 koševa, Domagoj Vuković zaustavio se na 14.

Amerikanac Leverenzel Booth u dresu Alkara ubacio je 23 koša, drugi stranac Graf dodao je 13. 

KK Alkar - KK Zadar 81-103 (16-31, 22-26, 23-22, 20-24)

Sinj - Gradska sportska dvorana, gledatelja 1000.

Suci: Srđan Dožai, Luka Kardum i Denis Bajramović

KK Alkar: Modrić 7, Bilandžić 4, Booth 23, Graf 13, Krajina 5, Jurela, Bašić 2, Erpušina 9, Svalina 11, Žuljević 7

KK Zadar: Vladović 7, Krajina 4, Vuković 14, Božić 20, Gray 27, Bašić 5, Ivanov, Kraljević 8, Jelenković, Brzoja 11, Špralja, Planinić 7


Reci što misliš!