Sport

DU Motion

Dubrovnik u pokretu: stiže 2.500 trkača sa svih kontinenata

Dubrovnik u pokretu: stiže 2.500 trkača sa svih kontinenata

Oko 2.500 trkača istrčat će ovaj vikend na dubrovačke ulice! Gotovo polovica navedenog broja odnosi se na ovogodišnje izdanje Dubrovačkog polumaratona, perjanice manifestacije Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik koja je postavila Dubrovnik na međunarodnu trkačku mapu i zbog koje stižu rekreativci sa svih kontinenata. Ovaj dvodnevni sportsko-turistički događaj i u svojoj četvrtoj godini održavanja potvrđuje se kao najinternacionalniji događaj ove vrste u Hrvatskoj i regiji.

"Iznimni smo zadovoljni odazivom trkača, ponovo ih ima sa svih strana svijeta. Pred nama je jedan lijep sportski vikend u Dubrovniku, koji će mnogi sigurno spojiti i s predstojećim Praznikom rada te još koji dan uživati u gradu. To je zapravo i naš krajnji cilj, promovirati samu destinaciju kao idealnu za ovakav aktivni oblik odmora. Osim toga, pred nama je sada zadatak maksimalno se potruditi učiniti njihov boravak ugodnim, da odu s najljepšim mogućim uspomenama," izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Pored polumaratona, u nedjelju 29. travnja trči se i humanitarna utrka 5K, koja će imati preko 800 sudionika. Sav prihod ostvaren prodajom trkačkih i navijačkih paketa ove utrke namijenjen je Udruzi za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije. Dan ranije, u subotu 28. travnja na rasporedu su Dječja utrka na Stradunu s djecom predškolskog uzrasta, te iznimno atraktivna, ali i zahtjevna Utrka zidinama.

Kako bi sve na samoj trasi bilo izvedeno na najvišoj mogućoj razini i sudionicima osigurao vrhunski doživljaj, brinut će se čak 600 volontera.

Nezaobilazni dio programa manifestacije je i Du Motion Expo u Lazaretima, gdje se trkači mogu podružiti I podignuti svoje startne pakete. Novina ove godine jest Du Motion Chat, mjesto razmjene iskustava i zanimljivih predavanja, u sklopu kojeg će u subotu u 17 sati moći poslušati izlaganje posebne gošće, May El-Khalil, predsjednice i pokretačice Bejrutskog maratona, jednog od najvećih trkačkih događaja na Bliskom Istoku. El Khalil je za svoj rad i promociju sporta kao instrumenta mira višestruko nagrađivana te rado viđena gošća međunarodnih konferencija.


Reci što misliš!