Sport

Premiership 17/18

Wenger u sudačkoj nadoknadi poražen na Old Traffordu

Wenger u sudačkoj nadoknadi poražen na Old Traffordu
Slavko Midzor/PIXSELL

U svom posljednjem gostovanju s Arsenalom na Old Traffordu Arsene Wenger doživio je poraz. Manchester United je kasnim pogotkom Fellainija stigao do sva tri boda

Na najljepši mogući način dočekan je Arsene Wenger danas na Old Traffordu. Francuz se na kraju sezone oprašta od Arsenala pa su i navijači i vodstvo Manchester Uniteda odlučili zakopati ratnu sjekiru na njegovom posljednjem gostovanju na Old Traffordu.

Pljeskom su ga dočekali navijači, dobio je i mali znak pažnje od svog ljutog dugogodišnjeg rivala Alexa Fergusona, dobio je sve osim bodova.

S obzirom da njegovu momčad čeka težak posao u Europskoj ligi protiv Atletico Madrida Wenger je na Old Trafford poslao vrlo šaren sastav. S 24 godine i 67 dana prosječne starosti bila je ovo najmlađa početna jedanaestorica Topnika još od kolovoza 2011. godine.

Niti statistika nije išla u prilog gostima. Arsenal nije u Premiershipu slavio na Old Traffordu posljednjih deset godina, Jose Mourinho nije kod kuće nikada u prvenstvu izgubio od Wengera. Tradicija je nastavljena i danas.

Posebno su nesigurno gosti izgledali u obrani, što je i bilo za očekivati s obzirom na to da su bekovski par činili Chambers i debitant Mavropanos. Nakon 15-ak minuta igre Arsenalova obrana je pokleknula. Ubačaj je stigao s desne strane, na lijevoj vratnici Alexis Sanchez odlično tuče glavom, još bolje blokira Bellerin uz pomoć vratnice, na nesreću Topnika lopta se odbija do Paula Pogbe koji je lagano posprema u gol za vodstvo Crvenih vragova.

U posljednja četiri nastupa za United Pogba je sudjelovao u isto toliko golova.

Iako je United dominirao, nije ni Arsenal bio bez šansi. Jednu takvu je raspoloženi Mhitarjanpretvorio u pogodak za izjednačenje na samom otvaranju drugog dijela i tako postao prvi igrač koji je zabijao za United i protiv Uniteda u istoj sezoni.

Ganjao je domaćin pobjedu u završnici i u sudačkoj nadoknadi je i dohvatio. Mourinhov džoker s klupe Fellaini presudio je Wengeru. Prvo je u 89. minuti poslao glavom loptu u vratnicu, a Rashford je iz zaleđa poslao u mrežu - taj pogodak opravdano nije priznat, ali onaj iz prve minute sučevog dodatka donio je slavlje domaćima. Ubacio je Young, a uz puno sreće iz teške pozicije Fellaini glavom pogađa za konačnih 2:1.

Prvi puta nakon 1966. godine Arsenal je izgubio šest uzastopnih gostujućih utakmica u prvenstvu.


Reci što misliš!