Sport

nogomet, sp 2018

FIFA odabrala 13 sudaca, asistenata za videoanalizu

FIFA odabrala 13 sudaca, asistenata za videoanalizu
FIFA

FIFA je danas na svojim službenim stranicama objavila da je izabrala 13 sudaca koji će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji biti asistenti za video analizu, a najviše ih je, njih devet, iz UEFA-e, trojica su iz Južne Amerike, a jedan dolazi iz Azije

FIFA navodi kako će ti suci raditi "jedino u VAR-u", odnosno da će u skupinama po četiri pregledavati potencijalno sporne situacije na svakoj od 64 utakmice. 

Među 13 izabranih je nekoliko sudaca koji su sudili utakmice Lige prvaka ove sezone. To su trojica Talijana i dvojica Nijemaca koji su ove sezone u domaćim ligama već radili na istim funkcijama. Ni među VAR sucima, kao ni među glavnima, neće biti predstavnika Engleske. Svjetsko prvenstvo u Rusiji se održava od 14. lipnja do 15. srpnja. 

FIFA je objasnila da su 13-orica odabrani na temelju svojih prethodnih iskustava u nacionalnim i kontinentalnim natjecanjima kao i prema procjenama koje su dobili na brojnim pripremnim seminarima. 

Video suci za Svjetski kup 2018:

- Azija: Abdulrahman Al Jassim (Katar);

- Europa: Bastian Dankert (Njemačka), Danny Makkelie (Nizozemska), Artur Dias Soares (Portugal), Daniele Orsato (Italija), Pawel Gil (Poljska), Paolo Valeri (Italija), Massimiliano Irrati (Italija), Felix Wayer (Njemačka ) Tiago Bruno Lopes Martins (Portugal);

- Južna Amerika: Wilton Sampaio (Brazil), Gery Vargas (Bolivija), Mauro Vigliano (Argentina).


Reci što misliš!