Sport

nogomet, liga prvaka

Zidane: Pokazali smo karakter, Heynckes: Bilo smo bolji

Zidane: Pokazali smo karakter, Heynckes: Bilo smo bolji
realmadrid.com

Trener aktualnog europskog prvaka Real Madrida Zinedine Zidane nije skrivao zadovoljstvo plasmanom 'Kraljevskog kluba' u treće uzastopno finale Lige prvaka, dok je njegov kolega na klupi Bayerna Jupp Heynckes žalio za brojnim propuštenim prilikama

"Bila je ovo sjajna utakmica s obje strane. Bayern je igrao fenomenalno, ali pokazali smo karakter i izborili smo finale. Loše smo ušli u utakmicu, ali smo se brzo oporavili. U nastavku smo zaigrali daleko bolje", kazao je Zidane.

Francuski stručnjak je pohvalio cijelu momčad, a posebno je istaknuo dvojicu igrača - dvostrukog strijelca Karima Benzemu i vratara Keylora Navasa.

"Benzema je večeras pokazao koliko je sjajan napadač. Zabio je dva gola, ali i naporno radio. Svi su oduševljeni zbog njega. Keylor je također bio odličan. Bila je to teška utakmica, a on nas je spasio nekoliko puta."

Kapetan 'Kraljevskog kluba' Sergio Ramos naglasio je kako je ponosan na svoje suigrače.

"Ponosan sam na ovu momčad. Kada na terenu ostavite srce, kada vidite koliko su svi izgarali, onda je ulazak u finale nagrada. Bili smo uvjereni da možemo i uspjeli smo. Ispred nas je još jedna utakmica i imamo priliku ponovo obraniti naslov", kazao je Ramos pohvalivši i suparnika.

"Bayern je velika momčad što pokazuje iz godinu u godinu. Pobijedili smo velikog protivnika."

Bayernov strateg Jupp Heynckes nije skrivao razočaranje.

"Razočaran sam rezultatom jer je neodlučeno za nas bio poraz. Bili smo bolji u obje utakmice, ali napravili smo pogreške koje su nas skupo koštale. Šteta što je završilo na ovaj način. U uzvratu smo odigrali odlično, a Keylor Navas je bio Realov najbolji igrač. Koncem prvog poluvremena nije nam dosuđen kazneni udarac, ali ne želim komentirati suđenje", kazao je Heynckes.

Njemački stručnjak je prokomentirao i veliku pogrešku vratara Ulreicha koji je 'poklonio' Realu pogodak za vodstvo 2-1.

"Ulreich je bio u dvojbi što napraviti i pogriješio je. Imao je 'black-out'. To je strašna stvar za igrača, loš trenutak za moju momčad, ali imali smo puno prilika za postizanje golova, a Ulreich je dobro branio."


Reci što misliš!