Sport

nogomet, bundesliga

Bayern bolji od Kölna, Mainz iznenadio Borussiju

Bayern bolji od Kölna, Mainz iznenadio Borussiju
FC Bayern Munchen

U susretu 33. kola njemačkog nogometnog prvenstva prvak Bayern je na gostovanju pobijedio 'fenjeraša' Köln 3-1, a za iznenađenje kola pobrinuo se Mainz koji je u Dortmundu pobijedio Borussiju 2-1 i osigurao prvoligaški spas

Schalke je pobjedom protiv Augsburga osigurao drugo mjesto, dok će se za preostala dva mjesta koja vode u Ligu prvaka u zadnjem kolu boriti Borussia Dortmund, Hoffenheim i Bayer Leverkusen koji su u ovom kolu kiksali.

Köln je protiv prvaka poveo autogolom Niklasa Sülea u 30. minuti i držao je prednost do pola sata prije kraja utakmice. Tada su Bavarci u dvije minute preokrenuli rezultat golovima Jamesa Rodrigueza (60) i Roberta Lewandowskog (61), uz dvije asistencije Thomasa Mullera. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Tolisso u 79. minuti.

Schalke je gostujućom pobjedom protiv Augsburga 2-1 osigurao drugo mjesto jer kolo prije kraja ima pet bodova više od Borussije Dortmund koja je na svom travnjaku izgubila od Mainza.

Dvostruki strijelac za Schalke bio je Thilo Kehrer (23, 34), dok je gol za Augsburg zabio Philipp Max (27). Marko Pjaca nije nastupio za Schalke.

Sva tri gola u susretu između Borussije i Mainza  pala su u prvih 16 minuta, nakon čega su mreže mirovale. Mainz je nakon 13 minuta vodio 2-0 golovima Bote Bakau (4) i Yoshinorija Muta (13), a u 16. minuti smanjio je Maximilian Philipp. Borussija je usprkos porazu ostala treća, no u zadnjem kolu će na gostovanju kod Hoffenheim braniti mjesto koje osigurava europsku elitu.

Hoffenheim je na gostovanju kod Stuttgarta izgubio 0-2, dok je Bayer u Bremenu odigrao 0-0 protiv Werdera. Kolo prije kraja oba sastava imaju po 52 boda, a u zadnjem kolu Hoffenheim dočekuje Borussiju Dortmund, a Bayer će igrati protiv Hannovera.

Pobjedu Stuttgartu donio je dvostruki strijelac Mario Gomez (25, 74). Domaćin je od 65. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Santiago Ascacibar, a Andrej Kramarić je za goste odigrao cijeli susret.

Eintracht je u Frankfurtu pobijedio HSV 3-0 golovima Mariusa Wolfa (31), Omara Mascarella (77) i Alexandera Meiera (90). Za Niku Kovača je to bio posljednji nastup na klupi Eintrachta pred domaćom publikom prije nego što preseli u Bayern. U posljednja dva susreta ove sezone Eintracht gostuje. Prvo će u zadnjem kolu igrati u Gelsenkirchenu protiv Schalkea, a sezonu zatvara u Berlinu u finalu Kupa protiv Bayerna.

Werder i Bayer Leverkusen su odigrali 0-0, a Tin Jedvaj je odigrao cijeli susret za goste.

Wolfsburg je na gostovanju izgubio od RB Leipziga 1-4. Strijelci za domaći sastav bili su Ademola Lookman (24, 52), Timo Werner (33) i Jean Augustin (63), dok je strijelac za goste bio Daniel Didavi (47). Josip Brkalo je odigrao cijeli susret za goste.

Kolo prije kraja na vrhu je sve jasno. Bayern je odavno prvak, a drugo mjesto je osvojio Schalke. Za preostala dva mjesta koja vode u 'Champions League' bore se Borussia Dortmund (55), Hoffenheim (52) i Bayer Leverkusen (52).

Köln je drugoligaš, a korak da pada u niži rang je i HSV koji ima 28 bodova, dva manje od Wolfsburga koji drži 17. mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije. Freiburg ima 33 boda, tri više od Wolfsburga i daleko bolju razliku pogodaka. 


Reci što misliš!