Sport

nogomet, le championnat

Santini sjajnim pogotkom Subašiću postao drugi strijelac u povijesti Caena!

Santini sjajnim pogotkom Subašiću postao drugi strijelac u povijesti Caena!
SM Caen

VIDEO: Hrvatski napadač Ivan Santini bio je strijelac za Caen protiv Monaca u susretu 36. kola francuskog nogometnog prvenstva, ali taj pogodak nije bio dovoljan niti za bod jer je njegov sastav izgubio s 1-2 (1-1) na svom terenu

Santini je u 40. minuti sjajnim udarcem s vrha kaznenog prostora u sam gornji desni kut svladao našeg reprezentativnog vratara Danijela Subašića i tako poravnao na 1-1. No, pobjedu Monacu osigurao je 18-godišnji Moussa Sylla koji je postigao svoja prva dva pogotka u karijeri. Sylla je spretno doveo Monaco u vodstvo u 12. minuti, a u prvoj minuti sudačke nadoknade još je jednom odlično reagirao pred domaćim vratima i osigurao važnu pobjedu Monacu u borbi za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Santini, kojemu je ovo bio 11. pogodak ove sezone, odigrao je svih 90 minuta za Caen koji je sada 15. na ljestvici s 37 bodova, samo tri više od 18. Toulousea koji se nalazi na poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi. Subašić je branio čitavu utakmicu za Monaco koji je  ostao treći sa 74 boda, jednim manje od drugog Lyona, a četiri više uz utakmicu više od četvrtog Marseillea koji od 21 sat igra protiv Nice. 

Inače, ovaj je pogodak bio Santinijev ukupno 26. u dvije sezone provedene u Caenu, što je bilo sasvim dovoljno za postati drugi najbolji strijelac u klupskoj povijesti kada su u pitanju prvoligaški nastupi! Na prvom je mjestu s 40 pogodaka Fabrice Divert.

Mateo Pavlović bio je strijelac za Angers koji je velikim preokretom u završnici kao gost s 2-1 (0-1) svladao Metz. Domaći su vodili golom Molleta (20), a taj je rezultat vrijedio sve do sudačke nadoknade, a u drugoj minuti sudačke nadoknade Pavlović je pogodio za 1-1 da bi dvije minute potom Tait osigurao pobjedu Angersu. 

Pavlović je igrao čitavu utakmicu za Angers koji je sada 14. s 41 bodom, dok je Metz ovim porazom izgubio sve izglede za ostanak, posljednji je s 26 bodova, osam manje od 18. Toulousea, a do kraja sezone su ostala još samo dva kola.


Reci što misliš!