Sport

Košarka, NBA liga

Šarić odveo Philadelphiju do prve pobjede u seriji, Cleveland u konferencijskom finalu

Šarić odveo Philadelphiju do prve pobjede u seriji, Cleveland u konferencijskom finalu
Twitter / ‏@Sixers

VIDEO: Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić predvodio je sinoć svoje Philadelphia 76erse do prve pobjede u seriji protiv Boston Celticsa u četvrtoj utakmici drugog kruga doigravanja Istočne konferencije, dok su Cleveland Cavaliers, upisavši sinoć i četvrtu pobjedu u seriji protiv Toronto Raptorsa, postali prvi finalisti Istoka

Philadelphia je sinoć pobjedom od 103-92 kod kuće smanjila zaostatak za Boston Celticsima u seriji na 1-3, a Šarić je u 38 minuta na terenu zabio 25 koševa (šut iz igre 9/17, trice 1/3, što mu je najbolji učinak u doigravanju u karijeri, i dodao tome osam skokova, četiri asistencije, jednu ukradenu loptu i jedan blok. Ben Simmons je ubacio 19 koševa i dodao 13 skokova te pet asistencija, a Joel Embiid je utakmicu završio s 15 koševa i 13 skokova. 

Kod Bostona su najbolji bili Jayson Tatum s 20 koševa i Marcus Morris sa 17.

Peta utakmica se igra u srijedu u Bostonu i Philadelphia ako želi ostati u seriji mora dobiti. Ni jedna momčad NBA do sada nije pobijedila u seriji nakon što je zaostajala 3-0.

Sixersi su nadskakali goste s 53-43, iako su imali nešto slabiji šut iz igre (40.4 posto, naprama 41.3 posto).

Philadelphia je na poluvremenu vodila s 47-43, a onda je u trećoj četvrtini došla do prednosti od čak 18 koševa. No onda Boston dolazi na 76-65 na kraju treće četvrtine, ali se u zadnjoj četvrtini ipak nije uspio približiti na manje od deset koševa zaostatka.

Cleveland Cavaliers su opet na krilima LeBrona Jamesa s visokih 128-93 svladali Toronto Raptorse i sada, nakon što su seriju dobili s 4-0, čekaju boljeg iz ogleda između Boston i Philadelphije. 

James je utakmicu završio s 29 koševa, osam skokova i 11 asistencija, Kevin Love je dodao 23 koša, Kyle Korver 16 points, a J.R. Smith 15. Ante Žižić je odigrao tri minute, ali nije upisao pogodak, imao je tri promašaja iz tri šuta, ali je ugrabio jedan skok.

Kod Toronta najbolji je bio Jonas Valanciunas s 18 poena, dok je njihov najbolji igrač DeMar DeRozan ostao na 13 koševa nakon što je isključen u trećoj četvrtini. Kyle Lowry je ubacio svega pet koševa.  

I tako je treću godinu zaredom Cleveland eliminirao Toronto iz doigravanja i upisao desetu pobjedu zaredom u postsezoni nad Raptorsima. 

Cleveland je imao šut iz igre 59.5 posto i njegovi su igrači pogodili 12 trica iz 26 pokušaja, Raptorsi su imali šut iz igre 45.6 posto i pogodili su svega četiri trice iz 15 pokušaja. 


Reci što misliš!