Sport

Košarka, HT Premijer liga

Naglić uoči polufinala s Cibonom: Izgleda da smo ove sezone sudbina jedni drugima

Naglić uoči polufinala s Cibonom: Izgleda da smo ove sezone sudbina jedni drugima
Mate Krezić

Poluzavršnica doigravanja Prvenstva Hrvatske je pred vratima. U subotu u 19 sati na zadarskom Višnjiku očekuje nas najveći derbi hrvatske košarke između Zadra i Cibone

Ove sezone Zadru i Ciboni putovi su se više puta isprepletali. Od dva susreta u sklopu ABA lige, preko poluzavršnice Krešinog kupa, pa još dva susreta u Premijer ligi, teško je reći da između ove dvije momčadi postoji još ijedna nepoznanica.

S dozom opreza, susret je najavio trener Zadra, Aramis Naglić:

"Konačno je stiglo i to polufinale! Izgleda da smo ove sezone sudbina jedni drugima. Znamo da Cibonine predstave u prvenstvu nisu mjerilo i da ta momčad može i zna puno više. U utakmicama ovakve važnosti oni to mogu prikazati. Mi smo toga svjesni i ne zamaramo se razmišljanjima da je Cibona ove godine u lošoj formi."

Bez obzira na neospornu kvalitetu u Ciboninim redovima, Zadar vjeruje da može do pobjede u seriji koja se igra na dvije dobivene utakmice.

"Mi smo spremni, izgledamo dobro u kontinuitetu i nemamo razloga da ispred sebe stavljamo sumnju u našu kvalitetu jer imali smo sezonu kakvu Zadar dugo nije imao. To sada trebamo pretočiti u utakmicu s Cibonom."

U odnosu na Cibonu, imali ste pet dana više odmora. Nakon nekih malo lošijih izvedbi tijekom prvenstva, trener je znao naglasiti kako njegovoj momčadi ne odgovara tako spori ritam utakmica.

"Ako vratimo film unatrag, mislim da smo ipak nakon tih pauza dobro reagirali. Ali ovo je jedna specifična situacija kakvu nosi poluzavršnica doigravanja. Osjeti se da su igrači fokusirani i motivirani jer i sami prepoznaju važnost utakmice. Pauza nam je dobro došla radi fizičkog osvježenja jer imamo igrača koji su vukli nekakve ozljede."

Momčad će, dakle, u subotu biti kompletna?

"Imamo manjih problema s Brzojom, ali nadam se da će biti spreman za subotu. Božićeva ozljeda je sanirana, jučer je na treningu reagirao izvanredno tako da vjerujem da će to prenijeti i na teren."

Na poluvremenu sutrašnje utakmice organizirana je i nagradna igra u kojoj će netko iz publike biti u prilici osvojiti dres Dražena Petrovića, a posebni gosti na utakmici bit će osnovnoškolski prvaci Hrvatske u košarci, OŠ Šime Budinića, potom srednjoškolski prvaci, Gimnazija Franje Petrića te polaznici OŠ Voštarnica.

Sve je spremno za veliku košarkašku feštu pod svodovima Višnjika!


Reci što misliš!