Sport

Košarka, HT Premijer liga

Aramis Naglić pun hvale za Božića i Bašića

Aramis Naglić pun hvale za Božića i Bašića
Mate Krezić

Košarkaši Zadra sinoć su s rezultatom 89-78 nadigrali Cibonu u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske, a trener Aramis Naglić istaknuo je Luku Božića i Lovru Bašića kao dva igrača koji su najviše pružili

"Sve čestitke mojim igračima na sinoćnjoj predstavi jer u rotaciji bez Vladovića i Brzoje, za koje znate koliko su nam važni, uspjeli su 'na srce' i 'na mišiće' izvući utakmicu. Također, ambijent i dolazak Tornada bliže terenu su nam definitivno dali dodatni žar", bila je prva Naglićeva reakcija.

"Utakmicu smo otvorili s jednom malom 'traumom' iz polufinala Kupa, ali drugo poluvrijeme je bilo fenomenalno. Nadskakali smo protivnika zahvaljujući Ivanovu i Božiću i to je ono čime se ovakve utakmice dobivaju. U drugom smo poluvremenu išli 'va banque', puno smo više udvajali Žorića i riskirali njihov vanjski šut, što se pokazalo dobrom odlukom. Mislim da smo fizički puno jači od Cibone što smo večeras pokazali unatoč kraćoj rotaciji", kazao je potom Naglić u kratkoj analizi sinoćnjeg susreta.

Luka Božić s 25 koševa i 14 skokova, te Lovre Bašić s 10 koševa i 5 asistencija bili su ključni igrači velike pobjede nad Cibonom.

"Sjajna utakmica Božića s obzirom na to da je bio pod velikim pritiskom jer u Kupu protiv Cibone kao da nije igrao. S Lovrom sam razgovarao uoči ove utakmice ne znajući da će imati ovako veliku minutažu. On je po karakteru igrač koji voli ovakve utakmice i dojam koji ostavlja u drugim utakmica te može 'izluditi'. Ali sinoć je odigrao zasigurno najzreliju utakmicu otkad sam ja na klupi Zadra i svaka mu čast na tome. Možda je neke situacije mogao završiti sam umjesto da je tražio dodavanje, ali zadržao je koncentraciju i inteligenciju i odigrao je odličnu utakmicu", zaključio je Naglić.

Uzvratna utakmica na rasporedu je u utorak u 20 sati u Draženovom domu.


Reci što misliš!