Sport

Nogomet, HT Prva HNL

Jurčević: Napravili smo ono što nam je bio imperativ

Jurčević: Napravili smo ono što nam je bio imperativ
Goran Stanzl/PIXSELL

Nogometaši zagrebačkog Dinama osigurali su naslov prvaka, nakon što su Hajduk i Rijeka kiksali u susretima 35. kola Prve HNL

Hajduk je na Poljudu odigrao 1-1 protiv Osijeka, dok je Rijeka u Vinkovcima odigrala 0-0 protiv Cibalije i više ne mogu dostići 'modre'.

Bez obzira na utakmice do kraja sezone Dinamo je osigurao 19. titulu, a u ponedjeljak će protiv Rudeša igrati za prestiž.

Dinamo vodi na ljestvici sa 70 bodova, Rijeka je druga s tri boda manje i lošijim međusobnim skorom, dok Hajduk ima četiri boda zaostatka. 

Do kraja sezone Dinamo ima još dvije utakmice, a Rijeka i Hajduk po jednu.

"Naravno da mi je drago zbog svih naših igrača, navijača, cijelog kluba i svih ljudi koji su sudjelovali u osvajanju ovog naslova. Od stručnog stožera, radne zajednice i Uprave kluba koji su doprinijeli ovom naslov. Naravno, ne treba zaboraviti mog prethodnika Marija Cvitanovića koji ima ogromne zasluge u naslovu prvaka. Napravili smo ono što nam je bio imperativ i zadatak, a s druge strane želimo popraviti dojam u zadnje dvije prvenstvene utakmice i u šampionskom raspoloženju dočekati finale Kupa", kazao je Nikola Jurčević, kojem je ovo prvi naslov prvaka na klupi Dinama.

Kapetan momčadi Arijan Ademi nadodao je:

"Ovo je bila teška sezona, ali završila je onako kako smo se svi nadali. Čestitam svojim suigračima, stručnom stožeru i onom prethodnom od Marija Cvitanovića. Trebamo odraditi profesionalno ove dvije preostale utakmice pa se pripremiti za finale Kupa i vratiti u Maksimir dvostruku krunu."


Reci što misliš!