Sport

tenis

Bernarda Pera skočila na 74. mjesto WTA ljestvice

Bernarda Pera skočila na 74. mjesto WTA ljestvice

Osim plasmana u glavni dio turnira na Roland Garrosu i Wimbledonu, odličan nastup u Madridu osigurao je Bernardi Peri najbolji plasman karijere

Sada je službeno potvrđeno ono što smo prošloga tjedna najavili. Jutros je objavljena najnovija WTA ljestvica na kojoj je Bernarda ostvarila pomak od čak 23 mjesta te je zasjela na ukupno 74. mjesto. To je dakako njezin novi najbolji rezultat karijere.

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić napredovala je četiri mjesta na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i sada se nalazi na 36. poziciji. 

Donna Vekić je pala dva mjesta u odnosu na prošli tjedan i sada je 52. tenisačica svijeta. Ana Konjuh, koja zbog ozljede još uvijek ne igra, zadržala je prošlotjednu 104. poziciju, dok je Jana Fett pala tri mjesta, na 109. poziciju. Pad i to od pet mjesta ubilježila je i Mirjana Lučić Baroni koja je sada 160. tenisačica svijeta.

Na vrhu nema promjena. Prva je i dalje Rumunjka Simona Halep, druga je Dankinja Caroline Wozniacki, a treća Španjolka Garbiñe Muguruza.


Reci što misliš!