Sport

Nogomet, HT Prva HNL

Nenad Bjelica novi trener Dinama

Nenad Bjelica novi trener Dinama

Novi hrvatski nogometni prvak Dinamo objavio je kako je za novoga trenera prve momčadi imenovao Nenada Bjelicu (46)

Bjelica će na klupi "modrih" zamijeniti Nikolu Jurčevića koji je ranije u utorak smijenjen nakon samo dva mjeseca za kormilom. Jurčević je preuzeo dužnost trenera početkom ožujka umjesto Marija Cvitanovića i pod njegovim vodstvom klub je ostvario četiri pobjede, dva remija i čak četiri poraza. Novi hrvatski prvak posljednje četiri utakmice nije ostvario niti jednu pobjedu, a Jurčeviću je presudio poraz od Rudeša (0-1).

Bjelica je sve do prije tjedan dana bio trener poljskog prvoligaša Lecha iz Poznana, no dobio je otkaz zbog niza slabih rezultata u završnici sezone.

Tijekom igračke karijere Bjelica je igrao za Osijek, Albacete, Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admiru i Kaernten. Sakupio je i devet nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Trenersku karijeru Bjelica je započeo tamo gdje je završio igračku, u austrijskom Kaerntenu. U Austriji je još trenirao Lustenau, WAC te Austriju iz Beča. Potom je proveo dvije sezone u talijanskom drugoligašu Speziji, da bi od 2016. do 2018. bio trener Lecha.

Bjelica je s Dinamom potpisao ugovor na dvije godine, a službeno predstavljanje bit će  u srijedu u 12 sati u klupskim prostorijama.

Kolo prije kraja prvenstva Dinamo je osigurao naslov prvaka, a 23. svibnja očekuje ga i finale Kupa protiv Hajduka u Vinkovcima.


Reci što misliš!