Sport

Tenis, ATP

David Moyes napustio kormilo West Hama

David Moyes napustio kormilo West Hama
WHUFC

Škotski nogometni stručnjak David Moyes napustio je kormilo West Hama šest mjeseci nakon što je zamijenio Slavena Bilića

Moyes je u studenom prošle godine zamijenio Bilića potpisavši ugovor do kraja sezone. Preuzeo je klub u trenutku dok su 'čekičari' bili u zoni ispadanja i uspio ih je spasiti. Na koncu je londonski sastav osvojio 13. mjesto.

Bivši menadžer Evertona i Manchester Uniteda upisao je devet pobjeda, 10 neodlučenih ishoda i 12 poraza kao šef stručnog stožera West Ham Uniteda.

"Zahvaljujemo se Moyesu i njegovim suradnicima. Njegov glavni cilj je bio spasiti klub od ispadanja i u tome je uspio. Sada je pravo vrijeme da krenemo u drugom pravcu," kazao je David Sullivan, jedan od predsjednika kluba.

Osim West Hama, Evertona i Manchester Uniteda, 55-godišnji Moyes je vodio i Preston, Sunderland, te španjolsklog prvoligaša Real Sociedad.

Prema pisanju engleskih medija kandidati za novog menadžera su trener Šahtara Portugalac Paulo Fonseca, bivši trener PSG-a Španjolac Unai Emery, te njegov sunarodnjak na klupi Newcastle Uniteda Rafael Beniteza.


Reci što misliš!