Sport

Zvijezda indiana pacersa

Bogdanović: Želim pomoći Hrvatskoj u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo

Bogdanović: Želim pomoći Hrvatskoj u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo
FIBA

Bojan Bogdanović završio je sezonu u NBA ligi, a sada ga očekuje reprezentacija i borba u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Bogdanovićev nastup uopće nije upitan.

Nikada Bojan Bogdanović nije dovodio pod znak upitnika svoj nastup u dresu reprezentacije pa tako nije niti sada.

"Volim igrati na velikim natjecanjima i želim pomoći Hrvatskoj u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo. Volio bih još jednom u karijeri nastupiti na SP-u", ističe Bogdanović za Fibinu stranicu.

Bogdanović vjeruje kako će odaziv igrača biti dobar i da će Hrvatska s njima biti puno konkurentnija i imati više šanse za prolaz.

"Neki od igrača koji nisu mogli nastupiti u dosadašnjem dijelu kvalifikacija vraćaju se ovog ljeta, a momčad će itekako profitirati od toga. Moramo napraviti sve što je u našoj moći, odigrati te dvije utakmice kao da igramo finale."

Situacija nije lagana, trebat će dobro zapeti za prolaz, a Bogdanović napominje i za budućnost - dok ga momčad treba, on je tu.

"Uvijek mi predstavlja čast nositi dres reprezentacije i kada god mi zdravlje dopusti, nastupit ću za reprezentaciju. Moramo skupiti sve igrače i energiju kako bi prošli u sljedeću fazu kvalifikacija. Nitko ne želi propustiti SP i moramo učiniti sve kako bi se kvalificirali u sljedeću fazu i onda na SP. Ponosan sam što sam dio ove reprezentacije iako nisam mogao nastupiti u dosadašnjem dijelu kvalifikacija."

"Nalazimo se u teškoj situaciji, ali još uvijek imamo mogućnost prolaska i definitivno se nećemo predati. Nismo takve osobe koje se lako predaju. Jedina opcija nam je boriti se i vjerovati u naše šanse."


Reci što misliš!