Sport

Tenis

WTA Rim: Keys predala Halep, Ostapenko Konti pokvarila rođendan

WTA Rim: Keys predala Halep, Ostapenko Konti pokvarila rođendan
Roland Garros

Amerikanka Madison Keys, koja je u 2. kolu WTA turnira u Rimu nakon velike borbe svladala Osječanku Donnu Vekić, predala je meč osmine finala prvoj tenisačici svijeta Simoni Halep, a razlog je ozljeda rebara.

"Žao mi je što moram odustati od nastupa. Osjetila sam zatezanje tijekom meča u srijedu, a ujutro na zagrijavanju sam i dalje osjećala bolove u tom predjelu. Veselim se povratku i susretu s mojim navijačima u Rimu sljedeće godine", izjavila je Keys povodom svoje odluke o povlačenju iz pojedinačne, kao i iz konkurencije parova.

Simona Halep tako i dalje ima priliku zadržati se na čelnom mjestu WTA ljestvice uoči Roland Garrosa, a da bi se to dogodilo u Rimu mora ostvariti bolji rezultat od Dankinje Caroline Wozniacki koja joj je 'za petama' i u večernjem dijelu programa igra meč osmine finala protiv Latvijke Anastasije Sevastove.

Latvija ima već predstavnicu u četvrtfinalu, jer je Jelena Ostapenko nadoknadila set zaostatka i pokvarila 27. rođendan Britanki Johanni Konti pobijedivši ju sa 2-6, 6-3, 6-4.

Poznat je i prvi četvrtfinalni par, a čine ga Jelina Svitolina i Angelique Kerber. Ljevoruka Njemica prepustila je samo dva gema Grkinji Mariji Sakkari, a Ukrajinka je svladala Dariju Kasatkinu, iako ju je mlada Ruskinja ostavila bez gema u prvom setu.

WTA Rim - 3. kolo

Simona Halep (Rum/1) - Madison Keys (SAD/13) bez borbe, predaja Keys

Jelena Ostapenko (Lat/5) - Johanna Konta (VB) 2-6, 6-3, 6-4

Angelique Kerber (Njem/11) - Maria Sakkari (Grč) 6-1, 6-1

Jelina Svitolina (Ukr/4) - Daria Kasatkina (Rus/14) 0-6, 6-3, 6-2


Reci što misliš!