Sport

Tenis, ATP

ATP Rim: Pavić i Marach spasili tri meč-lopte za četvrtfinale

ATP Rim: Pavić i Marach spasili tri meč-lopte za četvrtfinale
Tennis Australia

Splićanin Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach spasili su tri meč-lopte u pobjedi nad američko-austrijskim parom Steve Johnson - Dominic Thiem u maratonskom odlučujućem 'tie-breaku', u kojem je odigrano čak 30 poena, te su na kraju sa 0-6, 6-3, 16-14 izborili mjesto u četvrtfinalu ATP turnira u Rimu.

Johnson i Thiem su vodili 9-8, 11-10 i 13-12, ali su sve tri meč-lopte propustili na servis suparnika. Odlučujuću prednost Pavić i Marach napravili su 'mini-breakom' za 15-14 i poen kasnije potvrdili prolaz u četvrtfinale.

Bio je to povratnički meč za Pavića i Maracha nakon gotovo mjesec dana prisilnog izbivanja s terena zbog ozljede rebara 24-godišnjeg Splićanina. Pavić je ozljedu zaradio tijekom treninga na turniru u Barceloni, krajem travnja.

Aktualni pobjednici Australian Opena drugi su nositelji u Rimu, a za mjesto u polufinalu borit će se protiv Urugvajca Pabla Cuevasa i Španjolca Marcela Granollers-Pujola koji su u 2. kolu nadigrali Indijca Bopannu i Francuza Roger-Vasselina sa 7-6 (5), 6-4.


Reci što misliš!