Sport

nogomet, treća hnl jug

Dragan Župan uoči utakmice sezone: Ovo je za nas finale Lige prvaka!

Dragan Župan uoči utakmice sezone: Ovo je za nas finale Lige prvaka!
A.Pejić / NK Zadar

Cijela sezona svela se na jednu utakmicu. Naime, ukoliko Zadar na sutrašnjem gostovanju u Kaštelima osvoji tri boda, osigurao je izravan plasman u Drugu HNL, bez obzira na ishod dvoboja između Splita i Zmaja

Uoči najvažnije utakmice sezone, kapetan zadarske momčadi, Dragan Župan, najavljuje promociju u viši rang natjecanja i bijeg iz Treće HNL. 

"Dvije godine se borimo i došao je trenutak u kojem sami odlučujemo o svojoj sudbini. Po meni je to najbolje rješenje. U Kaštela idemo 'poginuti' za ta tri boda jer znamo što bi to značilo i klubu i gradu i nama igračima. U ove dvije sezone smo se uvjerili kakva je zapravo Treća HNL, koja je to 'kaljuža' i pothitno se moramo izvući iz te lige."

Sjetimo li se početka i sredine sezone kada je Zadar 'boravio' u sredini tablice, veliki trud igrača, struke i uprave konačno je došao na naplatu...

"Gledajući od početka sezone, nije nam bilo lako. Ali vjerovali smo da možemo ostvariti taj cilj i nadam se da ćemo ga u zadnjem kolu ostvariti i proslaviti ulazak u Drugu HNL."

Zadar bi možda mogao do pobjede doći i lakše no što se očekivalo budući da je protivnik i matematički ispao iz lige te mu eventualni bodovi ne igraju nikakvu ulogu.

"To može biti i dvosjekli mač, ali nama se sigurno neće dogoditi da pomislimo 'lako ćemo' jer je Val ispao iz lige. Ovo je nama finale Lige prvaka i moramo dati sve od sebe ne gledajući na protivnika. Svi jedva čekamo da utakmica konačno počne."

A utakmica će započeti u subotu u 17:30 sati. Držimo palčeve da se Zadar iz Kaštela vrati kao drugoligaš!


Reci što misliš!