Sport

nogomet, treća hnl jug

Nogometni klub Zadar izborio povratak u Drugu HNL!

Nogometni klub Zadar izborio povratak u Drugu HNL!
A.Pejić / NK Zadar

Toliko straha i strepnje, a na kraju i doza sreće! Nogometaši Zadra su u utakmici u kojoj su morali pobijediti do posljednjeg trenutka strahovali za plasman u viši rang natjecanja. Na koncu je presudio igrač više, ali i jedanaesterac dosuđen u 89. minuti

Prve nevolje za Zadar dogodile su se dosta rano u utakmici. Naime, već u 20. minuti domaćine je u vodstvo doveo Cikojević nakon što je iskoristio nesmotrenost zadarske obrane i izbio sam pred vratara Pinčića kojega je lakoćom savladao.

Zadrani su 'prodisali' u 38. minuti kada je domaćin ostao s igračem manje zbog crvenog kartona Mislava Peze. Taj trenutak možemo opisati i prekretnicom utakmice budući da je uslijedila velika ofenziva Zadra koja se prožela sve do kraja utakmice.

Prilike su se nizale jedna za drugom, a udarci su redom završavali ili po nekoliko centimetara od okvira gola ili u rukavicama vratara Slavice. Međutim, i Slavica je u 79. minuti morao 'potpisati kapitulaciju' nakon sjajnog udarca Petkovića koji je Zadru donio dugo traženo izjednačenje.

Novi pogodak vrijedan Druge lige je 'visio u zraku', a u 89. minuti sudac je Zadru dodijelio kazneni udarac. Odgovornost je preuzeo sjajni Petković i, unatoč tome što je Slavica pročitao stranu, uspio loptu pospremiti u mrežu za ukupnih 2-1 i veliko slavlje na klupi Zadra.

Četvrti sudac je nadodao 5 minuta nadoknade unutar kojih je Zadar s igračem više rutinski 'sakrio' loptu od protivnika i dočekao posljednji sučev zvižduk koji je označio plasman momčadi Dragana Blatnjaka u Drugu HNL.

Vremena za analizu današnje utakmice, ali i cijele sezone, bit će na pretek. Međutim u ovome je trenutku jedino bitno da je Zadar ostvario svoj cilj koji je zacrtao na početku sezone!


Reci što misliš!