Sport

zadar je drugoligaš!

Dragan Blatnjak: Zadru slijede neka bolja vremena

Dragan Blatnjak: Zadru slijede neka bolja vremena
A.Pejić / NK Zadar

Nogometaši Zadra pobjedom su se u posljednjem kolu Treće HNL jug izravno plasirali u viši rang natjecanja, tako da ćemo dogodine na Stanovima gledati drugoligaški nogomet

Tešku utakmicu, infarktnu završnicu te konačno i zasluženu pobjedu nad Valom s rezultatom 2-1 prokomentirao je trener Dragan Blatnjak:

"Nismo bili pravi od prve minute, osjetila se neka nervoza. Na kraju smo se ipak izvukli i zasluženo pobijedili. Protivnik je odigrao dosta dobro, posebice obrambeno, ali moji dečki su izdržali do kraja i smogli snage vratiti Zadar tamo gdje zaslužuje biti."

Pogodak vrijedan Druge HNL postigao je Vinko Petković iz jedanaesterca u 89. minuti utakmice.

"Ja nisam taj koji odabire igrače koji izvode jedanaesterce. Petković je sam uzeo loptu i realizirao, što pokazuje njegovu veličinu. Po glavi su se vrtjeli i oni negativni scenariji, no imao sam puno povjerenje u njega. Svaka mu čast, on nas je odveo u Drugu HNL."

Trener Blatnjak nije niti pomislio sve zasluge za ovaj plasman pripisati samo sebi.

"Zasluge idu i mojim prethodnicima, Burčulu i Simuniću te direktoru Ćustiću koji je u protekle dvije godine uložio puno energije da klub vrati tamo gdje mu je mjesto. Mislim da Zadru sada slijede neka bolja vremena."

Kako bi plasman u Drugu HNL bio i služben potrebno je sačekati i drugoligašku licencu, no prema prvim neslužbenim informacijama koje smo dobili, ona ne bi trebala biti upitna.


Reci što misliš!