Sport

Košarka, HT Premijer liga

Aramis Naglić: Nažalost, nemamo igrača takvog pedigrea da riješimo ovakve utakmice u našu korist

Aramis Naglić: Nažalost, nemamo igrača takvog pedigrea da riješimo ovakve utakmice u našu korist
Hrvoje Jelavić/ PIXSELL

Pet godina je prošlo od posljednjeg sudjelovanja Zadra u finalu prvenstva Hrvatske. Nadali su se Zadrani da je danas napokon došao taj dan, kad će pobjedom nad najvećim rivalom izboriti veliko finale s Cedevitom, međutim nije išlo. Cibona je na krilima nezaustavljivog dvojca Tomas - Žorić upisala pobjedu rezultatom 96-88.

Veteranski dvojac ubacio je više od polovice koševa zagrebačke momčadi i na kraju zasluženo odvukao Cibonu u novo finale. Trener gostujuće momčadi Ante Nazor iskazao je veliko zadovoljstvo predstavom svoje momčadi:

Polufinale doigravanja HT Premijer lige, 3. utakmica: KK Zadar - KK Cibona 88-96 Polufinale doigravanja HT Premijer lige, majstorica: KK Zadar - KK Cibona 88-96

- Čestitao bi svojim momcima na ulasku u finale. Ono što smo postavili kao bitno u ovoj utakmici je da iskontroliramo skok, gdje smo imali deset skokova više nego Zadar. Apostrofirali smo timsku igru kao ono što je bitno, tražili smo kolektivnu igru uz onaj ekstra pas što je danas funkcioniralo odlično. Pokušali smo zaustaviti Graya koliko je to bilo moguće, uz tvrdnju da nas protivnik ne može pobijediti čak da s centra zabija trice. Malo sam se ugrizao za jezik, ali vjerovali smo u svoj naum i to se na kraju pokazalo točno. Čestitao bi protivniku na odličnoj sezoni, čestitao bi i publici na prekrasnom dekoru koji su priredili. Zaista je bio užitak danas biti na Višnjiku. 

Nakon iznesenog razmišljanja Nazora, igrač Zadra Ive Ivanov dobio je riječ da pred okupljenim novinarima iznese svoje dojmove s utakmice:

- Prije svega čestitam Ciboni na plasmanu u finale. Borili smo se, dali smo sve od sebe. Zahvaljujem se gledateljima što su došli u ovolikom broju. Zahvaljujem se svim Zadranima i navijačima Zadra koji su cijelu sezonu bili uz nas. Žao mi je što nismo ušli u finale. Nadam se da će klub iz godine u godinu sve više napredovati. 

Za kraj, dušu je otvorio Aramis Naglić. Prošao je kroz svakakve situacije trener Zadrana ovu sezonu, na kraju će možda i nepotrebno sav dobar rad i trud kroz cijelu sezonu pasti pod zaborav zbog dva teška poraza od Cibone.

- Osjetilo se kroz cijeli tijek utakmice da igramo teško protiv Cibone. Prije svega su bolje stajali na terenu. U globalu su bolji šuteri od naše momčadi, mi smo stiskali i pokušavali na sve načine, ali smo u obrani primili previše. U pick and rollu smo ostajali dosta dugo, nismo bili dovoljno agresivni na lopti i to nam se osvetilo. Cibona je imala ekstra kvalitetu u Tomasu i Žoriću. Znam da je želja kod svih nas i navijača da uđemo u finale bila velika, međutim ovakve utakmice rješavaju igrači koji imaju pedigre. Oni su i danas pred ovom sjajnom publikom pokazali svoju klasu. 

Pitali smo trenera, nije li klub tjeranjem Prestona zapravo uskratio svoje igrače, stručni stožer ali i ove sjajne navijače borbe za titulu prvaka ove sezone?

- Dobro pitanje i osjetljivo pitanje. Mislim da smo s Prestonom bili puno agresivniji na vanjskoj liniji, na kraju krajeva to se i pokazalo. Međutim odluka kluba je bila takva. Nisam želio reagirati ranije, smatrao sam da klub ima pravo donošenja odluka koje se tiču financija. Nije to bila moja odluka i nije mi bilo drago, definitivno jer sam znao što gubimo. Pogotovo što ti se onda dogodi i ozljeda s Jakovom što nas je potpuno izbacilo iz ritma. Mi smo se ove godine nekoliko puta vraćali. Prvo smo imalo Bostica i Prestona, jedan sjajan dvojac i nakon dugo godina dva karakterna igrača. Smatram da to pogotovo treba ovoj momčadi jer je ona sastavljena od izvrsnih momaka. To su sve odlični ljudi, izvrsni momci ali tu nema bezobrazluka, onog frajerskog u timu za dobivanje ovakvih utakmica. Pogledajte Marka Tomasa. To je frajer. Da smo imali onaj sastav iz tih dana mislim da bi danas izgledali puno drugačije. Nažalost, situacija je bila takva da je klub procijenio da se to neigranje Prestona u četvrtom mjesecu ne treba plaćati i na kraju smo ostali na čemu smo ostali, zaključio je za kraj Aramis Naglić. 


Reci što misliš!