Sport

čista provokacija

Bahatost bez pokrića u režiji Marina Rozića

Bahatost bez pokrića u režiji Marina Rozića
Dino Stanin/PIXSELL

Oni sportaši, koje s pravom možemo nazvati gospodom, nakon svake pobjede biranim riječima govore o suparniku. Čestitaju na odličnoj borbi, na dobro odigranoj utakmici te nipošto ne dolijevaju ulje na vatru

Kapetan Cibone i član Skupštine kluba, Marin Rozić, ne spada u gore spomenute.

Polufinale doigravanja HT Premijer lige, 3. utakmica: KK Zadar - KK Cibona 88-96 Polufinale doigravanja HT Premijer lige, majstorica: KK Zadar - KK Cibona 88-96

"Bilo je lijepo čitati izjave prije utakmica da nemamo šanse i će Zadar pobijediti ako bude pravi. Nije mi jasno na čemu su bazirali bahatost. Rezultat u tri utakmice jasno pokazuje tko je kvalitetnija ekipa", prvo je što je Rozić prevalio preko usta nakon sinoćnje pobjede Cibone nad Zadrom. Pa krenimo redom...

Potpisnik ovih redaka zbog svoje je prirode posla jako dobro upoznat sa sve jednom izjavom koja je uoči polufinalne serije izašla iz zadarskog tabora. Niti jednom se nije dogodilo da je bilo tko iz kluba izašao u javnost s takvom izjavom. Niti jednom!

Štoviše, u svakoj se izjavi itekako pozivalo na oprez, svaka je izjava bila prepuna respekta prema protivničkom veteranskom dvojcu Tomas-Žorić. Trener Naglić nekoliko je puta apostrofirao kako četiri pobjede Zadra nad Cibonom iz regularnog dijela sezone mogu biti "duda varalica" jer zagrebački klub ima igrače koji znaju kako pobjeđivati u play-off utakmicama, dok Zadru baš takvi igrači nedostaju.

Igrači su u javnost izlazili s izjavama u kojima priželjkuju pobjedu, no to se od njih i očekuje. Međutim, nitko od njih Cibonu nije ostavio bez šanse, nitko od njih nije došao do te razine bahatosti da bi izjavio kako je Zadar sigurni finalist. Nitko!

Ali sve i da jest, zašto se Rozić tome čudi i takve izjave naziva bahatima i neutemeljenima? Nije li Zadar u pet susreta koji su prethodili polufinalnoj seriji čak četiri puta slavio nad Cibonom? Nije li to dovoljan temelj za optimizam? Ali unatoč tome, Zadrani su u svojim izjavama ostali odmjereni i nadasve korektni.

Izmišljati kojekakve izjave i stavljati ih u usta zadarskih igrača i trenera, a sve u svrhu naslađivanja zbog pobjede, je nešto što karakterna osoba i pravi sportaš nikad ne bi napravio. 

Možda je Marin samo pomiješao medije i službene klupske komunikacijske kanale s navijačkim forumima kojih je internet prepun, a na kojima se navijači takvim izborom riječi 'nabrijavaju' na utakmice i potiču navijanje. Ako to zaista jest slučaj, onda mu možda i možemo progledati kroz prste jer ipak se radi o igraču koji veći dio karijere igra pred (polu)praznim tribinama pa nije do kraja niti upoznat s navijačkom kulturom.


Reci što misliš!