Sport

Nogomet, Premiership

Službeno: Pellegrini tri godine na klupi West Hama

Službeno: Pellegrini tri godine na klupi West Hama
Nigel French/Press Association/PIXSELL

Engleski nogometni prvoligaš West Ham United u utorak je objavio kako je za novoga menadžera imenovao čileanskog trenera Manuela Pellegrinija (64) s kojim je potpisao ugovor na tri godine

"Bilo je važno da na klupu dovedemo nekoga koji ima iskustva u vođenju momčadi u Premier ligi. Manuel sa sobom nosi reputaciju trenera koji gaji napadački nogomet i vjerujemo kako će svojim prisustvom privući mlade talentirane igrače u naš klub", objavio je supredsjednik West Hama David Sullivan.

Pellegrini je u Engleskoj vodio Manchester City od 2013. do 2016. godine s kojim je u prvoj sezoni osvojio naslov prvaka, no usto je na Etihad donio još samo dva Liga kupa (2014, 2016).

Nakon Cityja Čileanac je dvije godine proveo u kineskom Hebei Fortuneu.

Osim iskustva iz engleske lige, Pellegrini je u Europi radio i u Španjolskoj gdje je vodio Villarreal, Real Madrid i Malagu, a prethodno je bio trenerom i argentinskog velikana River Plate.

Pellegrini će na trenerskoj klupi "Čekićara" naslijediti Davida Moyesa, koji je vodio West Ham sedam mjeseci. Prije Moyesa, početkom ove sezone West Ham je vodio bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.


Reci što misliš!