Sport

španjolska nogometna reprezentacija

Lopetegui produljio ugovor sa Španjolskom do 2020.

Lopetegui produljio ugovor sa Španjolskom do 2020.
Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Španjolski izbornik Julen Lopetegui produljio je ugovor sa Španjolskim nogometnim savezom do 2020. godine, objavio je RFEF u utorak

"Potpisat ćemo ugovor na još dvije godine", izjavio je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) Luis Rubiales.

Lopetegui, 51-godišnji bivši vratar je na klupu La Roje sjeo 2016., a SP u Rusiji će za njega kao izbornika biti prvi veliki test.

"To će biti vrlo jednostavno zbog velikog profesionalnog divljenja i poštovanja koje gajimo prema Julenu, kao i zbog njegovog rada i cijele njegove ekipe", objasnio je Luis Rubiales ne precizirajući međutim je li ugovor produljen do početka ili do završetka Eura 2020..

Izabran za izbornika Španjolske nakon Eura 2016. gdje su Španjolci eliminirani u osmini finala, Lopetegui je ostvario gotovo savršene kvalifikacije za SP u Rusiji s devet pobjeda i jednim neriješenim rezultatom te s 36 postignutih pogodaka i samo tri primljena. Ukupno je s prijateljskim utakmicama Lopetegui neporažen kao izbornik Španjolske s 13 pobjeda i pet neriješenih utakmica.

Španjolska, svjetski prvaci iz 2010., u Rusiji je u skupini B s Portugalom, Iranom i Marokom, a pripreme započinju 28. svibnja.


Reci što misliš!

 Izdvojeno