Sport

planovi za sljedeću sezonu

Branimir Longin: Kroz desetak dana znat ćemo više o budućnosti Naglića i Graya

Branimir Longin: Kroz desetak dana znat ćemo više o budućnosti Naglića i Graya
Mate Krezić

S razmišljanjima o sljedećoj sezoni moramo započeti nešto ranije nego što smo možda priželjkivali. Nakon nedjeljnog poraza od Cibone, za košarkaše Zadra sezona je završila, a sada je red na upravi i struci da što prije osmisle plan za nadolazeću sezonu

Porazgovarali smo stoga sa sportskim direktorom Branimirom Longinom koji nam je otkrio planove za narednih desetak dana.

Prvo pitanje koje se nameće jest pitanje trenera. Ostaje li Aramis Naglić i sljedeće sezone na klupi Zadra?

"Već smo započeli razgovore s trenerom Naglićem i bit ćemo u stalnom kontaktu. Očekujem da ćemo kroz desetak dana znati nastavljamo li s njim ili stiže neko novo ime. Meni je drago da je Aramis iskazao želju za ostankom te da je pokazao ambiciju za napraviti dodatni rezultatski iskorak sa Zadrom. Ponudio nam je malo drugačije uvjete suradnje, ali sve je u okviru onoga što možemo ispoštovati."

Ugovor za sljedeću sezonu imaju, abecednim redom, Božić, Brzoja, Krajina, Planinić, Tomas i Vuković. Postoje li već naznake s kojim biste igračima popunili preostale pozicije u rosteru?

"Imamo njih šestoricu pod ugovorom, ali imamo i opciju za produženje s Lovrom Bašićem. Međutim, prije nego što krenemo razmišljati o igračkom kadru, moramo definirati tko će biti trener. Bilo bi nekorektno prema Aramisu, ili nekome drugome, da mu složimo momčad bez da je on u tome sudjelovao."

Navijače možda i najviše zanima ostaje li Steven Gray i sljedeće sezone?

"Prvo moram istaknuti da je Gray jedan odličan košarkaš, ali i još bolja osoba. Uistinu je bio užitak surađivati s njim i njegovom obitelji. Još jučer smo razgovarali oko njegovog ostanka i pokazao je dobru volju. Rekao je da mu se javimo čim se odlučimo za trenera i mi ćemo tako i postupiti. Naša je želja da on ostane i dogodine."

Veteranskom trojcu Ivanov-Špralja-Vladović istekao je ugovor. Hoćemo li i njih gledati u dresu Zadra na jesen? 

"Službeno nismo razgovarali, no poznavajući svu trojicu siguran sam da imaju ambicije igrati i sljedeće sezone. Opet ponavljam, bilo bi nekorektno s njima ući u pregovore bez da znamo tko će biti trener te ima li ih on u planu, ali kroz desetak dana bismo svakako trebali znati kud i kamo više."


Reci što misliš!

  Vezane vijesti