Sport

Košarka, NBA liga

Houston na korak do velikog finala

Houston na korak do velikog finala
Twitter / @HoustonRockets

Houston Rockets su došli na korak do finala NBA nakon što su sinoć u petoj utakmici kod kuće svladali branitelje naslova Golden State Warriorse s 98-94 i poveli u seriji 3-4

Ako Golden State izgubi u subotu kod kuće ili ako izgubi u sedmoj utakmici, ukoliko se bude igrala u ponedjeljak u Houstonu, serija od tri uzastopna finala Warriorsa bit će prekinuta.  

Presudile su izgubljene lopte, Warriorsi su ih sinoć sakupili 16. Zadnju loptu je izgubio Draymond Green šest sekundi prije kraja u trenutku kada je Golden State došao na dva koša (96-94). Eric Gordon je nakon toga, 2,4 sekunde do kraja, pogodio dva slobodna bacanja za konačan rezultat. 

Najbolji kod Warriorsa bio je Kevin Durant s 29 poena, Stephen Curry je zabio 22, Klay Thompson 23 koša, a Green je utakmicu završio s 15 skokova i 12 poena. Houston je predvodio Eric Gordon koji je zabio 24 koša, dok je James Harden, iako je promašio svih 11 pokušaja za tricu, ubacio 19, a Chris Paul 20 koševa. Međutim, Paul se ozlijedio na kraju utakmice i trener Rocketsa Mike D'Antoni je kazao kako će se tek u petak navečer znati hoće li Paul moći igrati šestu utakmicu.   


Reci što misliš!