Sport

Košarka, NBA liga

Nezaustavljivi LeBron James izborio sedmu utakmicu u Bostonu

Nezaustavljivi LeBron James izborio sedmu utakmicu u Bostonu
Ron Schwane - Ron Schwane / AP

Cleveland Cavaliersi i Boston Celticsi odlučit će u sedmoj utakmici u Bostonu o putniku u finale NBA lige. U šestom susretu Cavsi su bili uspješniji zahvaljujući, naravno, LeBronu Jamesu.

Cleveland Cavaliersi izborili su sedmu utakmicu finala Istoka nakon što su noćas svladali Boston Celticse sa 109:99. Sve je bilo još jednom u znaku LeBrona Jamesa koji je nosio Cavse nakon što je Cleveland rano ostao bez Kevina Lovea i LBJ bez njegove pomoći.

Odluka će pasti u Bostonu gdje Celticsi u ovosezonskom doigravanju imaju omjer čak 10-0, međutim James i društvo sigurno neće samo tako dopustiti Celticsima nastavak pobjedničkog niza u Bostonu.

Bilo je vrlo predvidljivo što će se događati u utakmici broj šest, James je potpuno uzeo stvari u svoje ruke, još jednom nosio je Cleveland na svojim leđima i vodio ga do pobjede i majstorice.

Već nakon pet minuta Cavsi su ostali bez Kevina Lovea koji se u bloku sudario s Jaysonom Tatumom, ostao na parketu i kasnije nije više ulazio u igru. Loša vijest za Cleveland je da je i James na kraju imao problema, naime nakon bliskog kontakta sa suigračem Larryjem Nanceom osjetio je bol u zglobu desne noge, ali uspio je završiti utakmicu.

James će igrati u sedmoj utakmici, u to nema dvojbe, ali status Lovea je pod velikim upitnikom i realnije je za očekivati kako neće nastupiti.

"Nisam vidio da dolazi i izgledalo je ružno. Osjetimo sam udarac u glavu, a on se nije niti vratio na parket. Želim mu sve najbolje i povratak na parket, Kevin je sjajan igrač", rekao je nakon susreta Tatum.

Cavsi su susret okrenuli na svoju stranu sredinom druge dionice nakon što su dotad Celticsi bili u vodstvu, ali serijom 11:0 Cleveland je preuzeo vodstvo i poveo 40:33. Do odlaska na odmor vodio je i 14 razlike te u nastavku susreta uglavnom održavao dvoznamenkastu prednost. U zadnjoj dionici Celticsi su se uspjeli spustiti na jednoznamenkasti zaostatak, ali ispod sedam razlike nisu uspjeli doći.

U Bostonu je za obje momčadi utakmica biti ili ne biti, samo pobjeda ostavlja ih u igri za finale. "To je utakmica broj sedam. To je nešto što sanjate i želite, ali za mene je ovo prvenstveno košarka. Znam za što sam sposoban. Napravit ćemo sve za prekid Bostonove serije", istaknuo je James.

James je susret završio s 46 poena, 11 skokova i devet asistencija, a George Hill pratio ga je s 20 poena. Kod Bostona Terry Rozier ubacio je 28 poena uz sedam asistencija, a Jaylen Browndodao je 27 poena. Ante Žižić kod Cavsa nije dobio minutažu.


Reci što misliš!