Sport

Nogomet

Platini najavio povratak u nogomet nakon što je obustavljen sudski postupak protiv njega

Platini najavio povratak u nogomet nakon što je obustavljen sudski postupak protiv njega

Bivši predsjednik Uefe Michel Platini (62) napokon može odahnuti jer je švicarsko tužiteljstvo odustalo od sudskog postupka protivi njega zbog nedostatka dokaza, objavio je u subotu francuski dnevnik Le Monde .


Protiv Platinija je u ljeto 2015. pokrenut postupak zbog sporne isplate dva milijuna švicarskih franaka, koje mu je doznačila Međunarodna nogometna federacija (Fifa). To se je dogodilo nedugo nakon što je Platini najavio kandidaturu za predsjednika Fife na izborima 2016. na kojima se je trebao izabrati nasljednik osramećenog Seppa Blattera, koji je otišao zbog sumnje da je bio upetljan u korupcijske skandale.
 
Osim što je švicarsko tužiteljstvo pokrenulo sudski postupak protiv njega, Platini je od Fife dobio osmogodišnju suspenziju rada u nogometu, koja je kasnije smanjena na četiri godine.
 
Nakon što je doznao da je obustavljen sudski postupak, Platini je izjavio kako se nada da će sada Fifa ukinuti suspenziju, te da se vraća nogometu. "Protekle tri godine ja i moja obitelj živimo najgoru noćnu moru. Okaljana je moja čast i integritet, ukrali su mi tri godine života. Vraćam se u nogomet. Kada i kako, to još ne znam, ali sigurno se vraćam", izjavio je Platini, koji je od 2007. do 2015. bio predsjednik Uefe (Europska nogometna federacija).
 


Reci što misliš!