Sport

nogomet, sp 2018

Vatreni započeli pripreme za SP u Rusiji

Vatreni započeli pripreme za SP u Rusiji
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija je pripreme za Svjetsko prvenstvo započela u subotu, 26. svibnja, okupljanjem u Zagrebu

Nakon okupljanja u Zagrebu "vatreni" odmah sele u Rovinj gdje će odraditi prvi dio priprema. U Rovinju će boraviti do 2. lipnja, a potom putuju u Liverpool gdje će dan kasnije odmjeriti snage protiv Brazila. Od 4. do 7. lipnja hrvatska vrsta će boraviti u Opatiji, a trenirat će na Rujevici, a 8. lipnja će u Osijeku odigrati utakmicu protiv Senegala. Bit će to posljednji pripremni susret uoči Svjetskog prvenstva, a 11. lipnja reprezentacija putuje u Rusiju.

"Brazil i Senegal bit će nam dobre provjere prije Svjetskog prvenstva, pokazat će nam i dobre i loše strane. Brazil je svjetska sila i bit će nam teško", kazao je stoper Matej Mitrović, koji je osvojio je naslov prvaka Belgije s Club Bruggeom čiji je trener Ivan Leko.
 
"Nisam igrao zadnjih nekoliko utakmica zbog problema s leđima, ali zadovoljan sam sezonom. Osvojili smo naslov prvaka, a sada smo željni došli na pripreme reprezentacije", kazao je Mitrović, koji se ne zamara time da će s popisa putnika za Rusiju otpasti jedan stoper: "Nisam opterećen time. Konkurencija je žestoka, a na izborniku je da odabere. Koga god postavi u momčad, neće pogriješiti".

Prvu utakmicu na SP-u Hrvatska igra 16. lipnja protiv Nigerije u Kalinjingradu, pet dana kasnije je susret protiv Argentine u Nižni Novgorodu, a posljednji nastup u skupini imat će 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda.
 
"Naše je finale prva utakmica s Nigerijom, ta je možda i najbitnija. Nigerijci su jako dobra momčad i bit će zanimljivo i teško. Tom utakmicom otvaramo vrata drugog kruga", istaknuo je napadač Hoffenheima Andrej Kramarić.
 
Kramarić je imao još jednu odličnu sezonu u Hoffenheimu, koju je okončao s 13 golova i 7 asistencija u Bundesligi. "Zadovoljan sam svojom sezonom u Hoffenheimu i daj Bože da tako bude i u reprezentaciji. Kroz sezonu sam u klubu igrao na različitim pozicijama, pa se i vidim na više pozicija u reprezentaciji, a ne samo na jednoj. No, znamo koja je moja najdraža pozicija. Pružit ću sve što mogu, jer svi znamo što znači igrati na Svjetskom prvenstvu. Meni je ovo prvo Svjetsko prvenstvo, a nadam se da ćemo se vratiti jednako sretnih lica kao i na ovom okupljanju. Smatramo da smo obitelj i samo tako možemo do pravog rezultata", izjavio je Kramarić okupljenim novinarima.
 
Na okupljanje u Zagrebu zbog klupskih obaveza nisu stigli Luka Modrić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren i stoper RB Salzburga Duje Ćaleta-Car. Večeras se u finalu Lige prvaka u Kijevu sastaju Real Madrid i Liverpool, boje Reala brane kapetan reprezentacije Luka Modrić te Mateo Kovačić, dok dres Liverpoola nosi Dejan Lovren. Na upit kakve su njegove prognoze, Kramarić je odgovorio: "Sigurno je da će nam se jedan ili dvojica vratiti kao pobjednici. No, moja je želja da i nakon finala svi budu zdravi, odnosno da se nitko ne ozljedi".
 
"Vatreni" će u Rusiji imati kamp u odmaralištu "Šumska rapsodija", koji se nalazi u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-tak kilometara od Sankt Peterburga.


Reci što misliš!