Sport

Košarka, NBA liga

Warriorsi na krilima sjajnog Klaya Thompsona izborili sedmu utakmicu u Houstonu

Warriorsi na krilima sjajnog Klaya Thompsona izborili sedmu utakmicu u Houstonu
Ben Margot - Ben Margot / AP

U finalu Zapadne konferencije gledat ćemo i sedmu utakmicu nakon što su Golden State Warriorsi u Oaklandu, zahvaljujući sjajnom drugom poluvremenu, svladali Houston Rocketse rezultatom 115:86.

Bolje se nije moglo poželjeti od finala konferencija. Nakon što su Cleveland Cavaliersi izborili sedmi dvoboj s Boston Celticsima, to je za rukom prošlo i Golden State Warriorsima koji su u Oracle Areni svladali Houston Rocketse rezultatom 115:86.

Zahvaljujući sjajnom drugom poluvremenu i briljantnim partijama Klaya Thompsona i Stepha Curryja domaćin je uspio doći do preokreta i upisati visoku pobjedu, iako se nakon prvog poluvremena nije tako činilo.

Iako su igrali bez Chrisa Paula Rocketsi su bili sjajni u prvoj četvrtini koju su dobili s velikih 17 razlike (39:22). Do kraja prvog poluvremena domaćin je uspio smanjiti na minus deset (61:51), unatoč tome što je Houston ubacio osam trica iz 12 pokušaja i u poenima iz kontre vodio s 19:4.

Već na otvaranju drugog poluvremena moglo se naslutiti što će se dogoditi. Houston je četiri puta brzo izgubio loptu, a Warriorsi napravili seriju 11:0 za prelazak u vodstvo (62:61). U završnim minutama treće četvrtine Thompson je pogodio novu tricu i doveo Warriorse u vodstvo 76:74, nakon čega su uslijedila dva Curryjeva dalekometna ubačaja.

U tom razdoblju Golden State napravio je seriju 19:4, stigao na dvoznamenkastu prednosti i uspio je sačuvati do samog kraja utakmice. Rocketsi su u drugom poluvremenu ubacili tek 25 poena.

"On je stroj, tako je fizički dobro izgledao. Čini se kako pronalazi situaciju u ovakvim utakmicama", kazao je trener Warriorsa Steve Kerr o Klayu Thompsonu koji je utakmicu zaključio s 35 poena uz čak devet ubačenih trica, čemu je dodao i šest skokova te četiri ukradene lopte.

Thompsonu se priključio i Steph Curry koji je dodao 29 koševa (trica 5/14), pet skokova i šest asistencija, dok je Kevin Durant dodao 23 poena (šut iz igre 6/17) i sedam skokova.

James Harden predvodio je Rocketse s 32 poena, sedam skokova, devet asistencija, ali i devet izgubljenih lopti. Eric Gordon dodao je 19 koševa, a Trevor Ariza 14 poena.

Sedma utakmica na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak.


Reci što misliš!