Sport

Okupljaju se Vatreni

Bradarić: Veseli me činjenica što ću braniti boje reprezentacije

Bradarić: Veseli me činjenica što ću braniti boje reprezentacije
HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija održala je u nedjelju ujutro prvi trening na igralištu Valbruna u Rovinju gdje su 'vatreni' stigli u subotu i boravit će do iduće 2. lipnja kada će iz pulske Zračne luke krenuti na prvu pripremnu utakmicu protiv Brazila.

Nakon treninga na prvom "briefingu" s novinarima pojavili su se Josip Pivarić i Filip Bradarić koji su istaknuli važnost ovih priprema za nastup na svjetskoj nogometnoj smotri.

"Cilj nam je što bolje pripremiti se za ono što nas očekuje u Rusiji. U Rovinju će naglasak zasigurno biti stavljen na fizičku pripremu svih igrača. Uzbuđen sam i zapravo jedva čekam da sve to počne, da se sve konačno zakotrlja", kazao je Pivarić koji je, osvrnuvši se na finale Lige prvaka u kojem je sinoć u Kijevu Real pobijedio Liverpool sa 3-1, naglasio kako su dvije situacije obilježile tu utakmice i to ozljeda Salaha te dvije velike pogreške vratara Liverpoola. 

"Vjerujem da nije došlo do ozljede Salaha, Real ne bi došao tek tako do pobjede. Uostalom, vidjelo se to u prvi dvadeset minuta utakmice gdje su Reds bili čak i bolji", istaknuo je Pivarić, dodavši kako su Luka Modrić i Dejan Lovren bili na svojoj razini.

"Nismo se čuli prije utakmice, nije bilo poruka. Svaki igrač prije tako važne utakmice  mora imati svoj mir", dodao je Pivarić. Govoreći o sezoni u dresu kijevskog Dinama, Pivarić je izrazio zadovoljstvo svojoj igrom te je istaknuo da se brzo prilagodio na novi klub gdje  je dobro prihvaćen.

"Sve u svemu trebao biti zadovoljan jer sam došao u novi klub gdje sam se brzo prilagodio, kako ja na ekipu tako i suigrači na mene. Nije jednostavno promijeniti sredinu, no odigrao sam cijelu sezonu, propusti sam dvije-tri utakmice. Zdravlje me dobro služilo, nametnuo sam se i čvrsto držim svoju poziciju", istaknuo je Pivarić. 

Na pitanje s koje pozicije ulazi u reprezentaciju, Pivarić je odgovorio kako je "to pitanje za izbornika Dalića".

"To je pitanje za izbornika. Svaki igrač želi igrati, trenirat ćemo i boriti se za mjesto. Reprezentacije je mjesto gdje igrači trebaju staviti svoj ego sa strane. Svi moramo biti podrška svakom igraču, za uspjeh su bitni svi, ne samo njih jedanaest", rekao je. Govoreći o očekivanjima na svjetskom prvenstvu Pivarić je ustvrdio kako je najbitnije proći skupinu odnosno prvi susret protiv Nigerije.

"Svi živimo za tu utakmicu, dat ćemo svoj maksimum za dobar rezultat. To bi nam puno značilo za samopouzdanje i atmosferu u reprezentaciji", poručio je Pivariić.

Filip Bradarić je istaknuo kako je iznimno sretan što je u društvu najboljih svjetskih nogometaša.

"Za jednog igrača HNL-a ući u takvu konkurenciju je velika stvar. Maksimalno sam spreman, zdrav sam i vjerujem da imamo šansu za veliki rezultat. Naravno da se nadam da ću ovu šansu iskoristiti i da ću dobiti priliku protiv Brazila i Senegala jer vjerujem da me izbornik nije slučajno pozvao. Iza mene je jedna dobra sezona, a sada sam spreman za jedan novi iskorak", istaknuo je Bradarić. 

"Veseli me činjenica što ću braniti boje reprezentacije. Na svjetskom prvenstvu će za mene svaki dan biti ispunjavanje snova. Za to radiš, za to igraš, za to živiš", zaključio je Bradarić. 


Reci što misliš!