Sport

Tenis

Roland Garros: Uspješan start hrvatskog para Vekić/Jurak

Roland Garros: Uspješan start hrvatskog para Vekić/Jurak
AP Images

Donna Vekić i Darija Jurak bile su uspješne na startu turnira parova na Roland Garrosu. Hrvatske tenisačice u tri su seta, nakon nešto manje od dva sata igre, bile bolje od američko australske kombinacije Ashleigh Barty/Coco Vandeweghe, koje su bile postavljene za sedme nositeljice.

Uspješan početak turnira parova imale su Donna Vekić i Darija Jurak koje su odlučili nastupati zajedno. U prvom kolu za protivnice su imale sedme nositeljice Ashleigh Barty i Coco Vandeweghe koje su uspjele savladati u tri seta.

Meč su zaključile pobjedom 2:6, 6:4, 6:4 nakon nešto manje od dva sata provedenih na terenu. Protivnice u drugom kolu saznat će iz dvoboja Jakupović/Hromačeva - Broady/Linette.

Prvi set u potpunosti je pripao američko-australskoj kombinaciji koja je na svom servisu izgubila tek četiri poena. Iskoristila je dvije od četiri break lopte i nakon samo 24 minute igre zaključila prvi set.

Drugi set trajao je dvostruko duže od prvog, a bolje su ga otvorile Jurak i Vekić koje su došle do breaka i povele s 3:2. Iako su u sljedećem servis gemu spasile tri prilike protivnica za oduzimanje servisa, u sljedećem nisu uspjele izdržati pa su Barty i Vandeweghe došle do izjednačenja. Ipak, na isti način uzvraća hrvatska kombinacija, vraća vodstvo na 5:4 i sigurnim servisom zaključuje set.

Ukupno jedna break prilika u trećem setu bile su dovoljne za hrvatsku kombinaciju. U petom gemu oduzele su servis protivnicama i povele s 3:2, spasile jednu priliku američko-australske kombinacije i ubrzo zaključile meč u svoju korist.

Roland Garros, prvo kolo: 

Darija Jurak/Donna Vekić - Ashleigh Barty/Coco Vandeweghe (7) 2:6, 6:4, 6:4


Reci što misliš!