Sport

nogomet, pripreme za sp

Modrić uoči ogleda s Brazilom: Uvijek sam volio igrati na Anfieldu

Modrić uoči ogleda s Brazilom: Uvijek sam volio igrati na Anfieldu
PIXSELL

Nakon što je osvojio ukupno četvrtu i treću uzastopnu europsku krunu u dresu Real Madrida, Luka Modrić nije imao previše vremena za odmor i slavlje

Odmor je kratko trajao, a Modrić se u 'akciju' vraća na Anfieldu, u domu Liverpoola kojeg je 'Kraljevski klub' nedavno porazio u kijevskom finalu Lige prvaka

"Uvijek je lijepo igrati na ovom kultnom stadionu, uvijek mi je bio gušt igrati na Anfieldu. Nadam se dobroj predstavi i dobroj atmosferi."

Modrić se osvrnuo i na sutrašnjeg suparnika.

"Brazil je jedan od favorita svjetskog prvenstva, imaju fenomenalnu ekipu."

Prokomentirao je i njihovu veznu liniju protiv koje će se u nedjelju boriti.

"Brazil ima jaku i čvrstu veznu liniju, što do sada nije bio običaj. Prije su imali problema, sada nemaju. To im daje stabilnost, onda je i ostalima lakše igrati."

Luka je naglasio kako nije imao previše vremena za odmor.

"Nakon finala sam dobio nekoliko dana odmora koje sam proveo u Madridu, a reprezentaciji sam se priključio prije dva dna. Ekipu znam, privikavam se na izbornika i njegove ideje, a to za sada ide dobro."

Nakon što je 1998. godine osvojila broncu, hrvatska vrsta nije imala većih uspjeha na svjetskim prvenstvima. Nakon francuske bronce niti jednom nismo prošli skupinu.

"Ispred reprezentacije su velika očekivanja, ali do sada nismo imali veliki rezultat. Od 1998. nismo prošli grupu, a to će u Rusiji biti naš prvi cilj, proći grupu. Vjerujem kako smo dovoljno kvalitetni, a nakon toga je sve moguće."

Modrić je naglasio kako se iznenadio odlukom Zinedinea Zidana koji je napusti kormilo Real Madrida.

"Bilo je to za mene veliko iznenađenje. Žao mi je što je otišao. Želim mu se zahvaliti i poželjeti mu sreću u budućem radu."

Modrić je otkrio kako je u odličnim odnosima s Brazilcima Casemirom i Marcelom s kojima u redovima Real Madrida dijeli svlačionicu.

"Imam odličan odnos s njima, posebno s Marcelom s kojim sam obiteljski prijatelj. Radujem se što ću ih vidjeti, dugo ih nisam vidio, ha ha."

Hrvatska je do sada imala loša sjećanja na utakmice s Brazilom. U tri utakmice upisala je dva poraza i remi, a Modrić je igrao u posljednjoj utakmici 2014. na SP-u u Brazilu koju je 'Selecao' dobio 3-1.

"Odigrali smo jako dobro na otvaranju SP-a 2014. Pokazali smo da se možemo nositi s Brazilom i to na njihovom terenu, ali smo nažalost opet izgubili. Danas su puno bolji, puno kompaktniji, ali i mi smo bolji."

Komentirao je i pisanje medija kako bi od iduće sezone u dresu Reala mogao zaigrati s Neymarom.

"Neymar je jedan od najboljih igrača na svijetu, teško da mogu reći nešto drugo", kazao je Modrić.


Reci što misliš!