Sport

nogomet, pripreme za sp

Neymar će protiv Vatrenih dobiti priliku u drugom poluvremenu

Neymar će protiv Vatrenih dobiti priliku u drugom poluvremenu

Izbornik brazilske nogometne reprezentacije Tite najavio je kako će najbolji igrač "Selecaoa" Neymar protiv Hrvatske dobiti priliku u drugih 45 minuta

Do posljednjeg trenutka je bilo upitno hoće li zvijezda PSG-a uopće nastupiti protiv 'Vatrenih', no čini se kako je Tite presjekao sve dvojbe.

"Neymar neće igrati od prve minute, ali će dobiti priliku u nastavku", poručio je brazilski strateg.

Neymar je danas trenirao sa suigračima, no bilo je vidljivo kako vježbe ne odrađuje s maksimalnim intenzitetom već 'čuva' nogu. Jedan od najboljih nogometaša današnjice te vlasnik najskupljeg transfera, ozlijedio se koncem veljače u derbiju protiv Marseillea, a zbog loma kosti u stopalu morao je na operaciju.

"Neymar je još uvijek u fazi oporavka i nije spreman za svih 90 minuta. Ne znam umjesto koga će ući u igru, ali će ući."

Brazilski izbornik je dodao kako je Neymar tijekom kvalifikacija za svjetsko prvenstvo preuzeo najveću odgovornost u momčadi, ali sada i drugi moraju 'povući'.

"Neymar je preuzeo odgovornost i nosio je reprezentaciju, sada i drugi moraju biti protagonisti", kazao je brazilski izbornik.

Tite je brazilskim novinarima morao odgovoriti i zašto je zatvorio treninge za javnost.

"To je moja odluka. Poštujem vaš posao, ali moramo imati privatnosti u našem radu", poručio je brazilski strateg.

Zanimljivo, u utakmici protiv Hrvatske kapetansku traku će ponijeti 21-godišnji Gabriel Jesus i time će postati najmlađi kapetan u redovima peterostrukih svjetskih prvaka. Do sada je taj rekord držao Martim da Silveira koji je postao kapetan s 21 godinu i devet mjeseci, sedam mjeseci više nego što sada ima napadač Cityja.

"Bio sam jako iznenađen, ali odluku izbornika sam prihvatio mirno. Znam što mi je činiti na terenu. Moram preuzeti odgovornost, nije lako ali spreman sam", poručio je mladi napadač.

Jesus je prokomentirao i snagu hrvatske vrste.

"Svaka utakmica je teška. Uvijek je tako i s Hrvatskom neće biti drugačije. Hrvatska ima odlične igrače koji igraju u velikim klubovima. Proučili smo njihovu igru i siguran sam kako ćemo pobijediti."


Reci što misliš!