Sport

nogomet, pripreme za sp

Vatreni danas na legendarnom Anfieldu dočekuju Brazil

Vatreni danas na legendarnom Anfieldu dočekuju Brazil
PIXSELL

Do početka svjetske smotre u Rusiji preostalo je još 11 dana, a Hrvatska će u sklopu priprema odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Brazila na kultnom stadionu Anfield u Liverpoolu

Takav je dvoboj u skladu sa željama izbornika Zlatka Dalića, koji upravo protiv tako kvalitetnog suparnika želi potvrditi kvalitetu svoje momčadi, odnosno detektirati na čemu još treba poraditi uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo.

"Igramo protiv favorita Svjetskog prvenstva te moramo biti čvrsti i disciplinirani. Moramo vidjeti svoju snagu i svoje mane, igrat ćemo svoju igru i postaviti se agresivno. Ovo je sjajna priprema za Argentinu, pri čemu nećemo imati veliki posjed lopte nego ćemo se morati i braniti", poručio je.

Hrvatska će u drugom poluvremenu iskoristiti svih šest predviđenih zamjena, a priliku će dobiti i oporavljeni dokapetan Vedran Ćorluka.

U dosadašnjim susretima s Brazilom, Hrvatska je remizirala u prijateljskom ogledu u Splitu 2005. godine (1:1), dok su peterostruki svjetski prvaci slavili na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Berlinu 1:0 te na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u svom Sao Paulu 3:1.

"Lijepo je biti ovdje na ovako kultnom stadionu i radujem se utakmici. Nadam se dobroj predstavi Hrvatske pred dosta gledatelja i da ćemo svi zajedno uživati. Brazil ima fenomenalnu momčad i očekujem neizvjesnu utakmicu, a bez obzira na rezultat ne treba izvlačiti prevelike zaključke - no ovaj će nam test mnogo pomoći da se poboljšamo", sažeo je kapetan reprezentacije Luka Modrić.

Hrvatska svoj nastup u Rusiji otvara 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije, a protiv Argentine igra 21. lipnja u Nižnjem Novgorodu. Grupnu će fazu zaključiti 26. lipnja protiv Islanda u Rostovu na Donu. Brazilci će pak protiv Vatrenih testirati svoju igru uoči utakmica protiv Švicarske, Kostarike i Srbije. 

Okršaj Brazila i Hrvatske na Anfieldu počinje u 15:00 sati po lokalnom, odnosno u 16:00 sati po hrvatskom vremenu, a reprezentacija i stručni stožer vraća se u domovinu odmah poslije susreta te će idućeg tjedna nastaviti pripreme u Rijeci.


Reci što misliš!