Sport

izuzetan uspjeh

Košarkašice zadarskog Svečilišta prvakinje Hrvatske, šahistice i šahisti brončani!

Košarkašice zadarskog Svečilišta prvakinje Hrvatske, šahistice i šahisti brončani!
UNIZD

Od 27. do 30. svibnja 2018. godine u Rovinju se održalo natjecanje UniSport Finals, koje je okupilo 750 najboljih studenata sportaša Hrvatske koji su se natjecali u 7 sportova (košarka, futsal, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis i šah).

Na natjecanju su nastupili i sportaši Sveučilišta u Zadru, koji su ostvarili odlične rezultate osvojivši tri odličja.

Košarkašice su postale studentske viceprvakinje Hrvatske. Prvo su u polufinalu pobijedile ekipu Splita rezultatom 66-63, da bi potom u finalu protiv ekipe Osijeka u utakmici punoj drame i preokreta nakon produžetka izgubile rezultatom 73-72.

Šahistice i šahisti Sveučilišta u Zadru svojim su šahovskim potezima svatko u svojoj konkurenciji došli do trećega mjesta i brončanih medalja.

Zadarski sveučilištarci ukupno peti u Hrvatskoj

Osim gore navedenih ekipa, u Rovinju je nastupila i ženska stolnoteniska ekipa, koja je osvojila četvrto mjesto, dok su muška stolnoteniska ekipa i ženska teniska ekipa osvojile peto mjesto.

U ukupnom poretku od 13 hrvatskih visokoškolskih institucija nakon zbrojenih svih osvojenih medalja u svim sportovima Sveučilište u Zadru osvojilo je peto mjesto iza Zagreba, Osijeka, Rijeke i TVZ-a.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti