Sport

nogomet, sp 2018

Dva dana prije prve utakmice smijenjen španjolski izbornik

Dva dana prije prve utakmice smijenjen španjolski izbornik
Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Španjolski izbornik Julen Lopetegui smijenjen je u srijedu, dan prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, jer je dogovorio preuzimanje klupe Real Madrida dok je imao obveze s reprezentacijom

Na izvanrednoj konferenciji za novinare organiziranoj u Krasnodaru, bazi Španjolaca u Rusiji, obznanjeno je da je Lopetegui dobio otkaz i to samo dva dana prije prve utakmice prvenstva protiv Portugala. Lopetegui je prije 21 dan potpisao novi ugovor sa Španjolskim nogometnim savezom (RFEF) do 2020. godine.

"Odlučili smo otkazati izborniku", izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales. 

"Reprezentacija pripada svim Španjolcima. To je odluka koju smo morali donijeti zbog određenih vrijednosti", dodao je, ističući da će ime trenera koji će zamijeniti Lopeteguija biti objavljeno u najkraćem roku kako bi "što manje utjecalo na" stožer. 

"To mora biti poruka svima u RFEF-u i mora se znati da postoje pravila ponašanja koja morate poštivati."

"Želimo zahvaliti Julenu za sve što je učinio i on je ključan razlog zašto smo u Rusiji, ali osjećamo obavezu prekinuti suradnju s njim", rekao je Rubiales.

Španjolska, na koju će ova situacija iako je smatrana jednim od favorita na ovom prvenstvu sigurno utjecati, u skupini B za suparnike ima još i Maroko i Iran.


Reci što misliš!