Sport

Nogomet

Allegri: Zvali su me iz Reala ali sam odbio

Allegri: Zvali su me iz Reala ali sam odbio
juventus.com

Trener Juventusa Massimiliano Allegri priznao je kako ga je osobno zvao Florentino Perez i nudio mu mjesto trenera madridskog Reala, ali ga je Allegri odbio

Julen Lopetegui zbog klupe madridskog Reala ostao je bez pozicije izbornika Španjolske i jedinstvene prilike voditi svoju reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu. Iako su igrači stali uz njega, javnost je dobrim dijelom ostala zatečena objavom kako preuzima Real, a čelnici Saveza bili su vrlo ljuti.

Lopetegui niti nije bio među glavnim kandidatima za trenera Reala, ali nakon niza odbijenica, prihvaćena je sugestija Sergija Ramosa Florentinu Perezu i Lopetegui je preuzeo Real.

Među glavnim kandidatima bio je Massimiliano Allegri koji priznaje da su ga zvali iz Reala, ali on je odbio mogućnost preuzimanja madridske momčadi.

"Rekao sam ne madridskom Realu. Priopćio sam to telefonskim putem predsjedniku Florentinu Perezu jer sam već ranije dao riječ predsjedniku Juventusa Andrei Agnelliju. Zahvalio sam Florentinu na ponudi, ali poručio sam da je ne mogu prihvatiti iz respekta prema Juventusu."

Nije samo Real bio zainteresiran za Allegrija, interes je pokazivao i Chelsea, ali svakom zainteresiranom klubu Allegri je ponudio isti odgovor.

"Možemo reći kako sam već donio odluku o svojoj budućnosti i dao riječ Juventusu. Svi koji su mi se javili to su i saznali. Juventus je jedan od najboljih klubova svijeta, znamo da možemo još napredovati i sretan sam što to činim s ovom upravom. Agnelli je vrlo ambiciozan."

Reci što misliš!