Sport

počinje svjetsko prvenstvo!

Četvorica Zadrana u Rusiji traže ostvarenje svojih snova

Četvorica Zadrana u Rusiji traže ostvarenje svojih snova

Danas u Rusiji počinje Svjetsko nogometno prvenstvo! Hrvatska reprezentacija svoju prvu utakmicu igra u subotu u 21 sat u Kalinjingradu protiv Nigerije, a u sastavu “vatrenih” su čak četvorica Zadrana, koji su svoj nogometni put započeli u Školi nogometa NK Zadar: Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković

"Igrati za reprezentaciju i braniti boje svoje zemlje je nešto posebno. Da mogu, sigurno bih dobar dio klupskih uspjeha mijenjao za nešto veliko s Hrvatskom", kaže Luka, četverostruki europski prvak s Real Madridom i kapetan vatrenih.

Dok su kao dječaci zajedno igrali za mlađe kategorije NK Zadra, Modrić i Subašić su sasvim sigurno sanjali trenutak kada će istrčati na najveću svjetsku nogometnu pozornicu, staviti ruku na srce i zapjevati Lijepu našu.

"Naravno da je prekrasno biti dio reprezentacije i sretan sam što mogu igrati na Svjetskom prvenstvu kao prvi vratar. Dugo sam bio podrška Pletikosi na raznim natjecanjima, a sada sam spreman dati svoj doprinos na terenu da napravimo nešto lijepo", kaže Suba, kojemu će podrška s klupe biti još jedan zadarski vratar Dominik Livaković.

Najmlađi Zadranin u reprezentaciji (rođen 1995.) u matičnom je klubu bio do 2012., nakon čega je otišao put Zagreba, gdje je nastavio napredovati do titule najboljeg vratara prve hrvatske lige. Tri godine stariji od Livakovića je Šime Vrsaljko, svježi osvajač Europske lige s Atletico Madridom.

"Imamo stvarno dobru momčad i mislim da smo spremni za ono što nas očekuje u Rusiji. Atmosfera je odlična, pozitivna i imam dobar predosjećaj. Neće biti lako, zna se što je Svjetsko prvenstvo, ali dat ćemo sve od sebe da naše navijače učinimo ponosnima", kaže Šime.

Kao što je već poznato, Hrvatska se nalazi u skupini D, a nakon subotnjeg dvoboja s Nigerijom, 21. lipnja u 20 sati u Nižnjem Novgorodu igra protiv Argentine, a 26. lipnja također u 20 sati u Rostovu protiv Islanda.


Reci što misliš!